Quantcast
Александър Кьосев: Народът се превърна в население | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Александър Кьосев: Народът се превърна в население

5 926

“Гнусният и нетърпимият скандал вече е форма на политическия живот“, заяви проф. Александър Кьосев в предаването “Тук и сега” със Светла Петрова.  “Ние се докарахме до тук - не Бойко Борисов, не Слави Трифонов - никой не ни е виновен, че станахме безпроблемни консуматори. Ние загубихме достойнство”, добави Кьосев.
"Българското население сякаш не забелязва скандала, явлението “истина” няма сила, електоратът гласува пак за своите. Аз съм съгласен, че Бойко е пробит политик, но по-важно е неговият електорат да забележи това", напомни проф. Кьосев. 
“Гражданското общество бе вкарано в кухнята, където заживя с битови сензации. Вината за това е двойна - има предлагане, защото има търсене. Българският народ си избра тази форма на живот“, напомни Кьосев.
"Народът се превърна в население, той не знае какво иска. Той няма форма на своето политическо желание, категоричен е Кьосев.  Във връзка с анкета, която показва склонността на българите да търсят силен лидер, Кьосев заяви: Българският вариант на демокрацията не изпълни очакванията на много българи, които искат да живеят нормално, добре. Те реагират като искат... еднолично управление".

"Погрешни са правилата на социалната игра, затова българите са успешни навън, а вътре в страната - не", смята Кьосев. 

"Расовият проблем в САЩ очевидно не е решен. Създадена е черна класа, която е доста добре интегрирана, но от друга страна огромна част от черното население е в гета, все по-изолирано, все по-гневно", отчете проф. Кьосев. 

 

Още

Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

17.06.2020

13466
Грета Ганева: Много институции работят по поръчки за поглъщане на бизнес

10.06.2020

Обновена

9059
Николай Радулов: Божков е по-умен от всички управляващи, взети заедно

05.06.2020

23795