Медия без
политическа реклама

В "Манчестър С" се впечатлили от английския на Филип Кръстев

25 Юни 2020
Илияна Кирилова
Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов даде днес разяснения по трансфера на Филип Кръстев

Талантът на "Славия" Филип Кръстев (18 г.) е впечатлил служителите на "Манчестър С" с познанията си по английски език по време на преговорите за договора му и медицинските прегледи. Това разкри президентът на софийския клуб Венцеслав Стефанов, който внесе подробности по трансфера.

"Филип е дете от школата на "Славия" и проявяваше големи качества още от малък. Най-радостното е, че не се главозамая, наблегна върху училището и завърши английска гимназия. Едно от нещата, които впечатлиха хората в "Сити" е перфектният му английски, освен спортно-техническите му качества. В школата наблягаме на това децата да са добри и в училище", разказа Стефанов.

Договорът между "Славия" и "Манчестър С" ще влезе в сила от 1 юли, като сумата за трансфера е конфиденциална, по желание на англичаните. По настояване на самия Кръстев пък той ще остане до края на годината в "Славия". След това ще започне да тренира и играе за един от сателитите на английския клуб - белгийския втородивизионен "Ломел". 

"Желанието беше на Филип да остане още 6 месеца в "Славия" и ние го удовлетворихме (...) Не можете да си представите каква е заплатата на Филип, заедно с бонусите. Догодина тя ще се покачи и още (...) Заради финансовия феърплей, те (б.ред. - "Манчестър С") имат право на 9 преотстъпени и ако той подпише с тях, влиза в техните преотстъпени. Затова те си имат сателитен клуб (б.ред. - "Ломел"), където си вкарват футболисти и ги обучават със свои треньори. В зависимост от качествата му, после може да се върне в клуба. Това е политика, върху която няма как да влияем. В 99% от случаите младите футболисти винаги ще бъдат оставени да се готвят първо в по-ниската категория. Хората си имат школи и политика на работа", заяви още президентът на "Славия".

 

 

Още по темата