Quantcast
Нидерландия ще премахне по̀ла от личните карти | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

25 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Нидерландия ще премахне по̀ла от личните карти

До няколко години полът на притежателя вече няма да се вписва в личните карти Нидерландия, защото това е "ненужна" информация, според министърката на образованието и културата Ингрид ван Енгелсховен. 

В писмо до парламента тя посочва, че категорията пол ще липсва в личните карти „от 2024/2025 г.“. Според Ван Енгелсховен, това ще бъде направено, независимо, че информацията за пола ще подължи да се вписва в паспортите, което е в съответствие с регламентите на Европейския съюз.

"Нидерландия няма да бъде първата държава-членка, чиито лични карти пропускат пол. Германската лична карта не го включва - пише министърката. - Хората трябва да могат да създават собствена идентичност и да живеят в пълна свобода и сигурност.

Холандските организации за права на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора) приветстваха това решение с изявление.

"Това е отлична новина за хората, които ежедневно срещат проблеми с този вид категории в личните си карти - се казва в него. - И също така е добра новина за всеки, който вярва, че съдържанието на вашето бельо не засяга правителството или властите."

Холандия направи първа крачка към признаването на трети пол през 2018 г., когато холандските интерсексуални лица спечелиха правото да не бъдат определяни като мъже или жени в актовете им за раждане.

Към статията във в. СЕГА
Epikur

 

 Просто показва, че политиката на Русия и думите на Путин, които по-рано прочетохме и коментирахме тук, не са в унисон с Брюксел, Вашингтон, Западна Европа. Кое е правилното историята е  показала от хилядолетия, но все има "новатори" искащи от тях да започне нова цивилизация. 

Каубой
снимка на Каубой

Историята продължава и жужу православнии, ще бъде аТвят както изрода от грузия. Мицанка е обречена да духа стари Ю практики и да съ дърви.

old war horse
снимка на old war horse

голям кеф, ако и нашите го сторят!

одма се пенсионирам на женските години за пенЦия!😁😁😁

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Демек сите нидерландци са джендъре.

Без

За какво са ни изобщо документи за самоличност? Ние сме просто хора. Размерът няма значение. 😁

Neymar

Разложение от преяждане, препиване и предрусване. По мои спомени Содом и Гомор не са завършили добре обаче.

Nickname186

полът на притежателя вече няма да се вписва в личните карти според министърката 

А тя защо се е облекла с женски дрехи?

 

Ако искат да са честни, трябва да премахнат пола от личните карти и описанията на кучетата, котките, конете и кравите.

usmivko

Е , щом пола е "ненужна" информация, да премахнат и имената направо ще се казвам 000069😃

Още далечната 1969 г го предвиждаха:

https://www.youtube.com/watch?v=N03Uoj6p9QA

редник

одма се пенсионирам на женските години за пенЦия!

 

Да, това е интересно следствие - мъжете се обявяват за жени пред пенсионната служба и не могат да им откажат по-ранно пенсиониране...

Калорифер

 

Обратни е имало откакто свят светува.
Няма данни това по някaкъв начин да се е отразило на човешката цивилизация - за добро или за лошо.
Най-вероятно ще има обратни докато свят светува. 
Няма данни, които да навеждат на мисълта, че това ще промени развитието на човешката зивилизация - за добро или за лошо.
 
Мрънкането обикновено идва от хора с изкривено самочувствие.

 

dream team
снимка на dream team

Повтарянето на едно и също нещо обикновено е признак на ниско самочувствие.

Калорифер

 

Млади ми приятелю, повторението е стилистична фигура.
Признак на ниско самочувствие е да чувстваш, че трябва да кажеш нещо, без да си в състояние да прецениш, че е по-добре да си замълчиш.

 

Su38

Обратни е имало откакто свят светува.
Няма данни това по някaкъв начин да се е отразило на човешката цивилизация - за добро или за лошо.
Най-вероятно ще има обратни докато свят светува. 
Няма данни, които да навеждат на мисълта, че това ще промени развитието на човешката зивилизация - за добро или за лошо.
 
Мрънкането обикновено идва от хора с изкривено самочувствие.

Не е в това, обратните обективно съществуват ли или не. Въпросът е да не налагат на света своето разбиране за света, която, някак си, противоречи на това, което природата е направила. Щом е решил дядо Господ, че трябва да има мъжко и женско начало, за да продължава животът (при всички животни), значи така трябва да е. А че ще има изключения - да. Но са изключения и природата е измислила начин да съществуват, но да не се размножават. За да не свърши животът.

Съжавалям, звучи дарвинистки, ама природата си е точно дарвинистка...

gayo

ахм,  дядо господ е създал обратните убедени, че не трябва да има мъжко и женско начало, за да продължава животът...

Калорифер

@ Su38

 

Няма място за съжаление - и аз споделям дарвинистката позиция. И точно от тази позиция мисля, че няма място за безпокойство. Колкото до твърденито, че те налагат своето разбиране за света, не съм съгласен. Ето сега, пиша си мнението, споделям си позицията и един вид - "налагам моето разбиране за света".

И какво от това? Едни ще се съгласят, други - не. Няма гаранция, че няма да си променя мнението след десет години. Или че след десет години тези, които сега не са съгласни с мен, няма те да си променят мнението.
Та това, което искам да подчертая е, че дори и някой от обратните да се опитват да налагат тяхното, успехът им ще е малък и във всички случаи - краткосрочен.

 

gayo

през 20ти век пък са имали розови триъгълници по дрехите

Калорифер

 

"...Тяхно дело е и Френската буржоазна революция'..."

 

Абе и аз доста пийнах тази вечер, ама ти съвсем!
Би ли пояснил, ако обичаш, как обратните направиха Френската буржоазна революция? 
 

Колкото до Жана д'Арк - какво характеризира името и славата й? Нейното място в историята на Франция или мястото й в историята на обратните?

 

hamer

Свидетел на престъпление - видях убийство. А видя ли убиеца? Ми видях. Какъв беше - жена, мъж? Ми, е.а ли го?  Кат го хванете, го питайте, че може и да ви заблудя

nebenebe

Все пак няма ли да се отчита по някакъв начин броя на дупките?

.......................

Та в тоя смисъл патката с дълги гащи от какъв пол е? Ще падне голямо тото какво има в гащите. Ма то в главата беше по-важно. Може и физиономията да оказва влияние.

Ференги

Su38

....

Щом е решил дядо Господ, ...

Това решение лично Той ли ти го сведе?

...А че ще има изключения - да. Но са изключения и природата е измислила начин да съществуват, но да не се размножават.

Тук и логиката ти куца яко.

Ако не се размножаваха, трябваше отдавна да са изчезнали. 

Значи все пак се размножават, и всъщност дядо ти Господ, в безкрайната си мъдрост, ги е създал за да бъдат неделима част от човечеството.

 

Дядо ти Господ, е поставил техните гени и в теб, и в мен, и във всеки мизантроп, преливащ от високоморален гняв по темата. И никой не може да каже у чие отроче ще се проявят. Не го пожелавам на никого, но представи си за момент, че е някое от твоите.

Памфуций
снимка на Памфуций

Значи все пак се размножават, и всъщност дядо ти Господ, в безкрайната си мъдрост, ги е създал за да бъдат неделима част от човечеството.

Но Господ е създал и тениите, а и бацилите, които мъчат човечеството откак свят светува. Затова е по-добре да не гадаем за Божия промисъл, защото както гласи старата поговорка, ние може да предполагаме, но Той  е Който разполага.

В случая аз съм частично на мнението на Калорифера - няма нищо по-естествено една група в обществото да има искания, да има мнение (особено за себе си ) и да иска да се съобразяват с тях. Някои от тях ще са ексцентрични, някои есктремни, някои напълно в границите на взаимното зачитане.

И за*бете Дарвинизма, като подход в слуая, защото е подвеждащ и би трябвало да ви накара да се замислите за грижата за инваллиди, деца с увреждания и стари хора, например.

nebenebe

Като се замисли човек, ако природата беше съвършена, защо мъжете трябва да имат зърна на гърдите. И при животните е същото. Дали от икономия, или щото всеки индивид е една смес, или пък всичко е предоставено на обстоятелствата. Интересното е, че китайският метод за предсказване на пола е дооста точен.

Кире

Не съм убеден, че тая новина се приема безкритично в Холандия. Поне в моя кръг познати - не. Тва не значи, че не са толерантни към гееви, но имат мярка. За радикалните ултраси са консервативни,  което всъщност втвърдява позициите и води до отдалечаване. Искам да подчертая, че либерастите атакуват първи. 

 

Практиката показва, че обръщат сериозно внимание дали си мъж или жена. Днес брах ядове точно с това. Разсеяна служителка написала фамилното име на дъщеря ми (с а накрая), но за мой преглед. Очевидно не съм жена и в случая стана суматоха. А естеството на процедурата не е еднаква за мъже и жени. 

Предводител нa ...

А че ще има изключения - да. Но са изключения и природата е измислила начин да съществуват, но да не се размножават. За да не свърши животът.

Това е рядко безсмислена комбинация от изречения. Как ще свърши животът, ако някой е в състояние да се размножава?