Quantcast
Как камионите се обръщат на АМ "Тракия"? (ВИДЕОРАЗКАЗ) | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Видео

Как камионите се обръщат на АМ "Тракия"? (ВИДЕОРАЗКАЗ)

Шофьор показва неравностите по платното, където станаха последните две катастрофи с тирове
13 818
 БГНЕС

В последната седмица станаха две катастрофи с големи камиони, тип ТИР, на автомагистрала "Тракия". И в двата случая возилата се обръщаха в участъка при 160-ия км в посока Бургас.

При първата катастрофа - на 12 юли, имаше много тежки последствия, тъй като тирът разкъса мантинелата и помете коли в насрещното платно. В резултат шестима души загинаха, а още няколко, сред които и 2-годишно дете, бяха ранени.

Тогава Гергана Микова, областен управител на Стара Загора, където е участъкът от магистралата, изказа първоначална версия, че шофьорът вероятно е заспал на волана.

Втората катастрофа бе вчера, за щастие без жертви или ранени. Предположението бе, че тирът е спукал гума и се е обърнал. Мантинелата в участъка бе подменена след трагедията от 12 юли и бе обявено, че именно тя е предотвратила по-сериозен инцидент, макар че всичко зависи от скоростта, с която камионът се врязва в металната преграда. 

Видео, заснето от шофьор на камион с ремарке обаче показа, че за инцидентите е твърде вероятно да има и друга причина. Водачът на тежкия камион показа как преминава през въпросния участък със скорост не по-голяма от 89 км/ч. На клипа се вижда, че трасето е пълно с неравности.

А точно в участъка на двете катастрофи - 160-ия км, има дупка напряко на платното. Камионът преминава през нея с едва 79 км/ч, но целият се разтриса, а шофьорът обяснява, че той знае за този "капан" на пътя, но ако някой негов колега не знае и не стиска здраво волана, може да се стигне именно до поднасяне на камиона вляво и обръщането му върху мантинелата...

 

Моля изгледайте докрай!!!

Posted by Ivan Chalymov on Saturday, July 18, 2020

 

Ключови думи:

камион, катастрофа

Още

Гешев за пуснатия младеж след катастрофата в Шумен: Бесен съм!

01.10.2022

4222
Катастрофа с автобус блокира “Цариградско шосе”

28.09.2022

Обновена

2758
Шофьорът, погубил французин, е карал поршето си със 195 км/ч

27.09.2022

2936