Quantcast
ГЕРБ са обидени, че Йончева е пратила в САЩ записа с Борисов | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ са обидени, че Йончева е пратила в САЩ записа с Борисов

Това не биваше да бъде изнасяно по такъв начин, коментира Валентин Радев новината, че записът е автентичен
Обновена
46 448

Posted by Elena Yoncheva on Friday, July 24, 2020

Това не трябваше да бъде изнасяно по такъв начин. Така бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев коментира пред bTV новината на Елена Йончева от петък, че американска експертиза е потвърдила автентичността на записа с Бойко Борисов от юни. Радев засегнато обясни, че имало български институции, прокуратура и съд, които още не се са произнесли по казуса и затова не трябвало да се шуми в чужбина.

Радев дори направи паралел с вестникарска история от първите години след Освобождението, как след като е бил затворен в Черната джамия, Петко Каравелов е обяснил на чуждестранни журналисти, че не е бит и измъчван там, защото българската демокрация не позволява такива злодейства.

"Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже защо според него е добре да се чакат изборите. ГЕРБ сме тук, за да не допуснем във властта БСП и ДПС. Този мафиотски модел беше наложен именно от тези партии", каза още Радев.

Скандалният запис с Бойко Борисов, в който той употребява обидни епитети към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е автентичен. По него няма монтаж, няма следи от въздействие, гласът е на премиера. Всичко това обяви в петък следобед евродепутатът от БСП Елена Йончева, позовавайки се на американска лаборатория. Изследването е направено по нейна поръчка. Лабораторията работела с ФБР, американски и европейски съдилища, имала всички сертификати. Докладът й по случая бил от 34 страници.

Освен нецензурните изрази към Караянчева, мъжкият глас "изпъква" в записа и по други теми. "Говори цинично за европейските лидери и премиери, обяснява как използва институции в България, за да притиска бизнесмен, заплашва да изгори политически опонент", обясни Йончева.

Тя каза, че ще предостави записа на белгийската полиция. Не вярвала на българската прокуратура. Живеела в Белгия, затова нейни колеги я посъветвали да се обърне именно към тамошните власти.

Йончева припомни, че след искане на социалистите в Европарламента председателят му Дейвид Сасоли настоял записа да бъде проучен. Именно затова е бил предаден на компетентна лаборатория. "Няма скъпо начинание, за да се отървем от Борисов", отговори тя на въпрос на bTV кой точно е платил изследването и дали е скъпо. 

Йончева каза още, че била предупредена, че ще подстрада, ако се рови около къщата в Барселона. Предупреждението дошло от член на българския парламент.

Записът излезе през юни. В него се чува гласът на премиера не само да обижда председателката на парламента Караянчева, но и да казва, че е наредил на държавни органи да ударят частна фирма; да се хвали, че е предварително уведомен; че на бившия зам. министър на икономиката Александър Манолев ще бъде повдигнато обвинение; да говори вулгаризми по отношения на европейски премиери; че ще "изгори" Елена Йончева и т.н.

Няколко дни по-късно Борисов свика пресконференция, на която зад гърба му застана цялото ръководство на ГЕРБ. Там премиерът призна, че аудиозаписите, а и снимките от спалнята му, които бяха разпрострени, са автентични, но били манипулирани. Той опита да се изкара жертва на тъмни сили, недоволни от геополитическата ориентация на България и големите инфраструктурни проекти, които правителството е започнало. 

 

203

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Овчаров: Елена Йончева е част от вендетата на Станишев срещу Нинова

10.10.2020

3472 130
Йончева атакува Борисов и Нинова едновременно

09.10.2020

7489 74
Социалистите в Хасково се отрекоха от Елена Йончева

05.10.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

5105 85

Коментари

Страници

Асол
снимка на Асол

Гербавите?

maestrata

🐾👀💤

Сладур

Ленче, Ленче, колко пари даде?

Вестник "Ню Йорк Таймс":

"България стана за смях на света ! Президент протестира срещу властта избрана от народа !"

Чичо Гошо

@26

Сладур, 'оди боцни един сахАр, че нещо кисел ми се струваш.

ПП А заглавието от NYT (ако това е вярно), показва колко NYT нямат идея кого избира пряко народът в България.

Гордост или срам

Ленчето не е от Кърджали( да ме извиняват кърджалийци, те навярно знаят коя е столицата на Виетнам), но ТИКВОИДА  (по форма и съдържание) ще се опари и този път по сериозно, след като веднъж бе осъден от нея. Гешев за удобство може да употребява ОСЪДЕНИЯТ, вместо обвиняемият. Разликата е .....

craic

Сладуре,

 

Може ли линк към статията, интересно ми е да я прочета?

 

За улеснение, това е връзка към търсене на всички статии за България в Ню Йорк Таймс, от 1916-та година насам:


https://www.nytimes.com/topic/destination/bulgaria

 

Ако можете да посочите в коя точно от всички статии се среща горният цитат, аз не се справих с тази задача да го намеря. Съгласен съм дори и на нещо приблизително по смисъл (in the ballpark), предполагайки, че преводът е направен от ПИК.

bugar
снимка на bugar

@26

New York Times:

Bulgarian President Urges PM and Government to Resign

---------

Вестник "Ню Йорк Таймс":

Българския Президент настоява Министър Председателя и правителството да подадът оставка.

 

Има малка разлика нали Сладур.... 🐑💨...

Ето и линка отдолу.

 

https://www.nytimes.com/aponline/2020/07/11/world/europe/ap-eu-bulgaria-politics.html

аман бе

За толкоз пари - толкоз!😁

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Ти пък как прочете NYT? На къф език..или така ви спуснаха опорката?

Грамотни сте колкот шефа си Винету.... 

Минувача
снимка на Минувача

Нищо няма да последва. Същото, каквото се случи с Барселонската къща.

Белгийската полиция, какво ще направи за обидните думи? 

Баба Еленка не е много умна, но е активна, нахална и държи да я запомнят. Сер с право си я разкара, Радев - също.

Асол
снимка на Асол

Нидялку, във въпросния запис не става дума само за мнението МУ за попекинска. Във въпросния запис има колкото щеш данни за неколко състава по НК

Светозар

Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева въобще не е обидена и вярва на всяка дума на г-н Бойко Борисов.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

В сравнение с вожда ти Винету, баба ти Еленка е интелектуален колос.

А има и доста повече топки от него. Може би затова и "Сер" я е разкарал. Щото и при него този атрибут е в недостиг.

Epikur

 

 Това е само доказателството на хартиен носител. Защото Тулупа не го отрече, а народа отдавна беше убеден, че е истина. Но е важно да го има, защото при едно евентуално разследване, каквото Йончева е потърсила от белгийските следствени органи, ако го нямаше доказателството, Тулупа веднага щеше да се отрече от думите си и да излъже нагло и брутално. Нещо типично и познато у нас, макар че както Йончева каза, това което ние си знаем, в Европа не знаят и го смятат за недопустимо и невъзможно.

hamel

Ми на къв носитл да бъде? На Ваша милост къв носител му е необходим?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Йончева го разкова. Сега ще съжалява, че тестът му е отрицателен. Хубаво беше да се скрие за две недели.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
А сега Бочко да го видим
Бонжуар

"С 200 в дупарата" официално се нареди до "И вие сте прости, и аз..." За аналите на Неговото време. Г-жа Цвета също е увековечена.

Честито! 😀😀😀

Елена Му предложи от същото👍

PlaNed
снимка на PlaNed

Не беше честно Елена да го съобщи първо на Никулайчу!

Милия, колко е пъргав!

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Честито на Пекинската патица, която вече е доказано известна, като ТКП. Много странно, как за некой лефф има хора дето ще ядат екскременти и ще пищят от щастие, че е вкусно. 

BL.N.Lmt

🇧🇬Оставка🇧🇬
🇧🇬Протести24/7🇧🇬
🍺Енергията на протеста се подменя с прояви които 

противопоставят "протестиращите" срещу останалата част от обществото, като се подменят "Исканията" на протестиращите със така нареченото 

гражданско неподчинение 📌 ГЕРБ,ДПС,БСП,НФСБ се водят от "Jail", prison, tactics where the police and security force separates the prison population by ethnic and "gang" rules for an easy jail population control.

Дяд Омраз

Е кво да го гледаме - Бочко и бочковци ще се направят, че роса ги роси, както обикновено.

Йончева ще използва това за печелене на популярност,

На бокоборците и преди им беше ясно, че записът е истински, а и това е може би най-безобидната издънка на Боко,

Никакви правни последици няма да последват, защото записът е негоден като доказателство и няма как да бъде ползван като доказателство след като не е събран по надлежния ред (поне според мен - нека юристите да кажат).

Поредната буря в чаша вода, но да се ползва за поддържане на духа на протестите - бива!

soika prismehulka

ЗАТВОР

скайспирит

Не Го занимавайте с глупости, Той строи. А за записа - Той просто така си приказва, даже целуна тъпата кърджалийска фотка по главата и тя не му се сърди. 

Luckbox

Ся остава да се намери и добър преводач, защото с ''200 в дупарата'' хем не се превежда лесно, хем е важно да стигне до другите евролидери. 

 

Между другото, аз съм върл привърженик на Обединена Европа и на ЕС, но това крепене на Тиквата от страна на ЕС е абсолютно скандално. 

Желязко Желев

        Четях постовете с надежда да намеря пост като твоя.Защото е очевадно,че ''парите на ЕС'' /по същество български пари / крепят не само тиквоча а много тиквочи.Много българи вече го прозряха,все по-често пишат и по форумите.С.Ханке също ни го каза,е не дословно ,но почти.И защо да харесвам ЕС?За това което би могъл да бъде?Ми то и комунизма е хубав ама не дойде.

         Е.Йончева или е тъпа или безочлива.Прилича на мако момиченце дето плаче пред мащехата че братчето и я бие.Ми тя мащехата спря джобните на Еленка ама дава на Боко.Кога ще дораснем до нивото на П.Каравелов дето излизайки от ''турската джамия' на въпрос на чужд журналист отговаря'' В България не бият'

Джиджи

   Е.Йончева или е тъпа или безочлива

Долу ръцетИ от Йончева!!! 👎 👎

 

А по повод на евродепутатите ни искам да подчертая следното:

 

За наша радост се оказва, че Йончева работи на ползу роду толкова добре ТАМ, колкото и ТУК. 👍👏

 

За разлика от Радан, който работи по-добре ТАМ, отколкото ТУК. 😂👌💃

bobone

Злобната тьотя Елена се активира като замириса на кръв. Да вземе да се скрие, по-зле е от Баце. Къде е доклада и коя е лабораторията? А на бас, че няма да стане публично достояние.

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Шъ стане, шъ стане !!!  Нали ще го даде на  шефката на ПЕС в ЕП.

Бонжуар

Докладът, братчед, с всичките му 34 страници, е предаден в белгийската полиция. Защото Светиня Му вече доказано заплашва "да изгори" действащ евродепутат. Йончева го е "входирала" там не заради честта на кърджалийската пу... принцеса, а по препоръка на председателя на колхозното събрание.

Така Светиня Му ке добие подобаващото Му се място в алеята на дупаристите. За прослава на ГРОБ и бантустана Му. Ликуй, братчед, и фъргай каскетя! 🐑💨

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш