Медия без
политическа реклама

Шампионът на Словакия е аут от ШЛ заради COVID-19

УЕФА присъди служебна загуба на "Слован" (Братислава), където играе националът Васил Божиков

Слован Братислава
Васил Божиков с капитанската лента на "Слован"

УЕФА взе решение да присъди служебна загуба на "Слован" (Братислава) срещу КИ "Клаксвик" (Фарьорски о-ви) в I квалификационен кръг за Шампионската лига, с което всъщност извади отбора от турнира. Причината за това са големият брой футболисти с положителни тестове за COVID-19 в словашкия шампион.

"Слован", чийто капитан е българският национал Васил Божиков, трябваше да играе гостуването си на 19 август, но мачът първоначално беше отложен за 21 август заради случай на коронавирус в отбора. УЕФА даде възможност на "Слован" да допълни състава с нови футболисти. При пристигането на втората група от Словакия обаче се оказа, че има друг заразен играч. Така "Слован" приключи участието си в ШЛ без игра, но все пак ще има възможност да продължи във II квалификационен кръг за Лига Европа. КИ "Клаксвик" пък по служебен път достигна до втората пресявка в ШЛ, където утре ще гостува на швейцарския "Йънг Бойс".

От "Слован" обаче обявиха, че ще обжалват решението. От клуба изложиха и своята версия - при пристигането на Фарьорските о-ви е установен един заразен, при което властите настояват целият отбор да бъде поставен под карантина и да не играе. Същото се случва и при пристигането на полета с допълнителните играчи, от които един също е с положителен тест. От "Слован" твърдят, че местните власти всячески са се опитвали да не допуснат словаците да играят и така КИ "Клаксвик" да продължи напред по служебен път. Клубът от Братислава обяви, че ще обжалва решението на УЕФА.

 

 

 

Още по темата