Медия без
политическа реклама

Енерго про започва да спира тока на ВиК в Добрич и Шумен

Водният холдинг още не е погасил неплатените задължения на двете дружества

29 Септ. 2020

 

От утре започва поетапно изключване на електрозахранването на обекти на водните дружества в Шумен и Добрич, съобщиха от "Енерго про Варна". Това предупреждение идва, въпреки че държавният ВиК холдинг обеща да плати задълженията на двете дружества - общо 10.5 млн. лева, в срок до 30 септември. Най-вероятно  целта на доставчика на ток е да покаже, че няма да се церемони повече с длъжниците и че си иска парите незабавно.

Ако до утре не постъпят плащания, наказателните действия ще започнат в лек вариант - между  9 и 11 ч. без захранване ще останат част от административните сгради на ВиК дружествата в Шумен, Добрич, Генерал Тошево и Шабла. ъоръженията, осигуряващи водоподаването, няма да бъдат засегнати от прекъсването, подчертават от "Енерго про".

В следващите дни периодът на спиране на тока ще се увеличава, ще расте и броят на обектите на двете фирми длъжници, които ще бъдат изключвани.

Разбира се, прогресивната схема на санкции ще бъде прекратена, ако ВиК холдингът покрие задълженията на ВиК-тата в Добри и Шумен.