Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Премиерът се чуди дали да плати глобата на Хиполенд

Корнелия Нинова се колебае за опозиционер-доброволец

МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Мисли така, сякаш всяка мисъл ти е предпоследна!

(Сведения, събрани с нанодрон.)
В духа на всеобщото изпълване с доброта водещите лидери, които изкараха и по един коронавирус, сега се надпреварват в актовете си на добротворчество. 
Бойко Борисов днес бе засечен да напуска джипа си за необичайно дълго време - след като записал няколко живи предавания с монолози на врата си премиерът се оттеглил в планината да размисли върху един благодетелен и народен въпрос: дали пък да не плати глобата, наложена на "Хиполенд" от КЗК! Ей така, в знак на национално и икономическо помирение, то и протестите са на утихване. КЗК си е свършила работата като бухалка, но и "Хиполенд" заслужават съществуване, все пак имат медийно и стопанско значение. 
"Да взема да я платя наистина тая глоба? - мислел си премиерът и се почесвал съкровени места. - То не че е напълно незаслужена глобата, ама не е и хептен заслужена, що да се смразяваме за глупости, аз съм толерантен човек. Ако му платя глобата на Хипото, може дори да си запази бизнеса, то си зависи от него и от обстоятелствата. Може да си я пиша тая глоба курбан, че ми се размина и прескочих вируса читав. Мога да платя с мои пари или от партийните, или от държавните, или както дойде, лесна работа е това, пари ще се намерят, ами ние да сме живи и здрави. И заедно да преодолеем изпитанията!"
После премиерът изпаднал в размишления за корона вируса, като дори наум се обръщал към широка аудитория, за да си разгърне мисълта по-широко. 
"Хората си мислят - мислел на свой ред той - какво толкова, че ме е нагазил вирус! Нали пари имам, положение имам, хора имам, лекари, професори, шамани и т.н. Ама не е така, драги сънародници и приятели от чужбина! - мислел енергично премиерът. - Вирусът убива и богатите, и много важните, и великите, и нищожните. Така че в тая работа има привилегии, но само до известна степен" - завършил съкровената си мисъл в планината премиерът и се върнал към светския и управленски живот. 
***
Корнелия Нинова на свой ред се отдаде на добротворчество след като се излекува и обяви тържествено отрицателния си тест (поздравления).
Нинова и част от депутатите ѝ се обявиха за доброволци в борбата с ковид (също поздравления), ала Нинова така се увлякла в доброволческата дейност, че се замислила дали да не стане и опозиционер на доброволни начала. 
"То така си е лесно - размишлявала Нинова. - Доброволен труд, свободни начала. Дали правиш или не правиш нещо реално, няма голямо значение, никой не ти придиря." 
След това мисълта на Нинова се излегнала на един мозъчен диван. 
"Много интересна концепция, трябва да помисля върху нея допълнително, когато ми остане време или потъна в емоционален размисъл като съдба на кръстопът", усмихнала се Нинова замечтано и престанала да мисли толкова упорито. 

Селфи на добра воля. 

Още по темата