Quantcast
Антон Хекимян е новият шеф на новините на Би Ти Ви | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Медии

Антон Хекимян е новият шеф на новините на Би Ти Ви

Досегашният Венелин Петков е освободен, нов директор има и в програмния отдел
Обновена
4 934

Маргарита Александрова и Венелин Петков вече не заемат постовете си на директор „Програма“ и директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в Би Ти Ви, съобщават от преслужбата на "Би Ти Ви медия груп". Чрез вътрешна промоция те са заменени от Христо Хаджитанев, който e новият директор „Програма“ и Антон Хекимян, който заема поста директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на медийната група. И Петков, и Александрова напускат Би Ти Ви. Хекимян ще продължи да води сутрешния блок на медията още няколко дни, като в неговите правомощия ще е решението кой да го наследи като лице на "Тази сутрин".  

Решението за рокадите е на новия главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви медия груп" Мартин Швехлак. Чехът смени преди няколко дни австриеца Флориан Скала, който управляваше Би Ти Ви от 13 декември 2016 г. "Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на Би Ти Ви, за да привлека още повече зрители пред екрана”, каза новоназначеният директор „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян.

Вътрешната промоция беше решението, което компанията предпочете пред търсенето на специалисти извън Би Ти Ви, съобщават още от пресслужбата на медийната група. Приоритет за медията е осигуряването на приемственост в екипа и мобилизирането на завидния талант и безрезервност, които целият екип на телевизията притежава, се казва още в съобщението.

“PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите”, каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.

“През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече  разнообразно телевизионно развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви медия груп".

„Очаквайте много иновации в съдържанието на медийната група през 2021 г. – нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайм, разнообразно програмиране и модерно съдържание, което отговаря на зрителските интереси на всички канали и платформи на bTV”, каза новият директор на "Програма" Христо Хаджитанев. Според ръководството на Би Ти Ви той е назначен на поста заради богатия си опит и експертиза в тв съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на проекти и екипи.

„Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на Би Ти Ви, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на телевизията и да я утвърдим като лидер на тв, онлайн и радио пазара”, добавя г-н Швехлак. 

 

Още промени

Доскорошната водеща на новини по Нова телевизия Марина Цекова става част от екипа на Би Ти Ви. От утре тя ще представя емисията в 17:00. Цекова е завършила Немската езикова гимназия в София, след което учи в Берлин. 

 

 

Още

Партиите на протеста са единни за закриването на спецправосъдието

23.06.2021

Обновена

4232
Мария Ванкова става водещ на късните новини по Би Ти Ви

14.06.2021

645
ДБ анонсира преговори за бъдещото правителство

19.05.2021

3464