Медия без
политическа реклама

Отбор от Серия А иска Гълъбинов

26 Дек. 2020
Специя
Андрей Гълъбинов

Един от двамата български футболисти в Серия А - Андрей Гълъбинов ("Специя"), може да премине през зимния трансферен прозорец в друг клуб от елитната италианска дивизия. Според Calciomercato, предпоследният в класирането - "Кротоне", е харесал Гълъбинов като един от двата варианта за подсилване на нападението си. Не се уточнява дали намерението е за закупуване или привличане под наем. От началото на сезона "Кротоне" има едва 13 отбелязани гола в 14 мача и това до голяма степен допринесе за 19-ото място във временното класиране, с едва 9 спечелени точки. Другият вариант пред "Кротоне" е Андреа Пинамонти ("Интер"). 

Гълъбинов не е играл от 4 октомври, когато получи мускулна травма по време на загубата на "Специя" с 0:3 от "Милан" и оттогава не е играл. Последната информация за него бе, че има проблеми с възстановяването му и се очаква да поднови пълноценни тренировки през януари. До контузията си българинът бе в отлична форма и отбеляза три гола в два мача за новака в Серия А.

Другият българин в италианския елит е Димо Кръстев, но той все още не е дебютирал за "Фиорентина".

 

Единственият български футболист в италианската Серия А - Андрей Гълъбинов, ще остане извън игра още месец, съобщиха италиански медии. Той има усложнение на травмата, която получи в двубоя срещу "Милан" (0:3) на 4 октомври. Тогава 32-годишният нападател беше сменен в 32-ата мин.

 

 

Още по темата