Quantcast
ДАИ: Чипове ще се вграждат в колите при техническия преглед | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ДАИ: Чипове ще се вграждат в колите при техническия преглед

В тях ще има информация за регистрационния номер, името на собственика и екологичния стандарт
20 287
 Илияна Кирилова

При годишен технически преглед на автомобилите ще бъде поставян стикер с вграден чип.  Той ще съдържа информация за регистрационния номер на автомобила, името на собственика и екологичния стандарт на колата, обяви пред БНР директорът на Държавната автомобилна инспекция Бойко Рановски.

По думите му така ще може да бъде ограничавано движението на определени автомобили при наднормено замърсяване на въздуха: 

"Когато има такова замърсяване, кметът на съответната община да може да въвежда забрани за влизане в определени зони, в определени части от градовете, за да се намали това замърсяване. След 12 юли се надяваме всички пунктове за прегледи, които са над 1000 в страната, да бъдат оборудвани с такива технически средства, да бъдат осигурени новия образец стикери с вграден чип, за да може при извършване на технически преглед и издаване на съответните документи с техническите средства, които ние ще осигурим, те ще могат да вписват информацията в чипа и да поставят стикера на предното стъкло на автомобила".

Поставянето на такива стикери с чип се очаква да започне през юли. 

Още

Alfa Romeo Tonale вече е хибрид с 280 конски сили

02.12.2022

211
Необслужваните бързи кредити са нараснали с над 20% за година

28.11.2022

МИЛА КИСЬОВА

1534
9 изобретения, които ще променят автомобилната индустрия

25.11.2022

1403