Медия без
политическа реклама

Зингаревич: Купуването на "Ботев" е добре планиран ход

09 Яну. 2021
Спорт Експрес
Антон Зингаревич

Най-вероятният бъдещ собственик на "Ботев" (Пд) - руският бизнесмен Антон Зингаревич, за пръв път говори за намерението си да купи българския клуб. Той стори това пред сайта на датския втородивизионен "Фремад" (Амагер), чийто досегашен треньор Азрудин Валентич дойде в "Ботев", по желание на Зингаревич.

"Откакто поехме "Фремад" през 2018 г., ние заедно с това се фокусирахме и върху самата структура на нашата стратегия за собственост на няколко европейски футболни клубове. Анализирахме много, за да определим следващия етап от плана, тъй като постигнахме добър напредък във "Фремад" през първите две години и половина. Като част от следващата стъпка в нашата стратегия ние преговаряхме с българския клуб "Ботев" (Пловдив) за закупуване на мажоритарния пакет акции и това вече е в ход", коментира Зингаревич.

А директорът във "Фремад" Алан Равн коментира решението на Зингаревич да вземе със себе си и Валентич. "Още при закупуването на "Фремад" от компанията на Антон Зингаревич SCP Waterfront през май 2018 г. ние съобщихме, че неговите амбиции са да изгради международна клуба мрежа."

През лятото руски медии съобщиха за желанието на Зингаревич да купи френския втородивизионен "Шатору" за 8 млн. евро, но опитът му тогава бе неуспешен.

Руският бизнесмен Антон Зингаревич вече може да се счита за собственик на "Ботев" (Пд). Снощи членовете на Сдружение "ПФК Ботев Пловдив", което държи основния дял в клуба, са гласували да прехвърлят 60% от акциите в полза на Зингаревич.

 

Още по темата