Медия без
политическа реклама

Пранди не взе Братоев за квалификацията за Евроволей `21

10 Яну. 2021
SPORTAL.BG

Опитният разпределител Георги Братоев остана извън състава на националния отбор по волейбол за квалификацията за европейско първенство през 2021 г. Селекционерът Силвано Пранди остави 33-годишния плеймейкър извън групата от 14 състезатели, които ще пътуват за турнира в Хадера (Изр, 12-17 януари).

"Няма драми. Решението е на треньорския щаб и е чисто спортно-техническо - обясни пред BGvolleyball.com мениджърът на А тима Стефан Чолаков. - Мотивите са, че за европейската квалификация трябва да заминат най-подготвените и в най-добро състояние състезатели в момента. В понеделник, преди заминаването ще бъде съобщена групата от 14 волейболисти."

Преди две години Георги Братоев влезе в личен конфликт със Силвано Пранди след ранното отпадане на България от Евроволей `19. Разпределителят, който и тогава остана извън състава за шампионата на Стария континент, си позволи да напише във "Фейсбук": "Мнoгo мoля дa имa възрacтoвa грaницa зa хoрaтa, кoитo ръкoвoдят oтбoри, в кaкъвтo и дa билo cпoрт. Дoкaзaнo cлeд 70 дeмeнциятa зacягa дocтa гoлям прoцeнт oт хoрaтa!!!''

Още в края на 2019 г. Братоев беше върнат в националния тим лично от все още неформалния по онова време нов президент на федерацията Любомир Ганев, за да се включи в подготовката за олимпийската квалификация в Берлин в началото на миналата година. В крайна сметка Георги отпадна и от онзи турнир, като официалната обявена причина беше контузия.

Сега на негово място Пранди е повикал Валентин Станков от "Левски". Като титулярен плеймейкър в Израел се очаква да играе разпределителят на италианския "Чистерна" (Латина) Георги Сеганов. Съперници на "трикольорите" ще бъдат домакините и Австрия, като съперниците ще се срещнат всеки срещу всеки по два пъти. Само първото място в крайното класиране гарантира участие на Евроволей `21. Всички мачове на нашите ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 3.

 

ПРОГРАМА НА БЪЛГАРИЯ

13 януари (сряда), 18:55 ч.: Австрия - България

14 януари (четвъртък), 18:55 ч.: България - Израел

16 януари (събота), 20:55 ч.: България - Австрия

17 януари (неделя), 19:55 ч.: Израел - България

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?