Медия без
политическа реклама

България остана и без опитния Николов по пътя към Евроволей `21

Братоев е освободен заради отказ да бъде резерва, разкри селекционерът Пранди

11 Яну. 2021Обновена
Илияна Кирилова

И вторият най-опитен волейболист в националния отбор отпадна от състава на България за евроквалификацията в Хадера (Изр) тази седмица (12-17 януари). След като селекционерът Силвано Пранди реши, че няма да има нужда от разпределителя Георги Братоев (33 г.), докторите му съобщиха, че няма да може да разчита и на централния блокировач Николай Николов (34 г.).

Ветеранът страда от болки в кръста и въпреки че тренираше до последно на лагера в София, лекарският екип прецени, че травмата няма да му позволи да бъде пълноценен в предстоящите решаващи мачове. Неговото място в тима ще заеме Илия Петков (24 г.). Вместо Братоев пък като втори плеймейкър очаквано беше включен Владимир Станков (24 г.).

Селекционерът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди определи групата от 14 състезатели за европейската квалификация в Израел (12-17 януари). #Volleyball #VolleyBULm http://volleyball.bg/news/item/6547

Posted by Bulgarian Volleyball Federation on Monday, January 11, 2021

Волейболистите ни заминаха за Израел тази вечер, а първият мач от квалификационна група В е в сряда (13 януари) срещу Австрия. В четвъртък (14 януари) "трикольорите" се изправят срещу домакините, а след ден почивка през уикенда (16-17 януари) ще изиграят по още един двубой срещу всеки от съперниците.

Само крайният победител в потока ще получи гарантирана квота за Евроволей `21. Вторият трябва да разчита да е сред петте най-добри подгласници в общо седемте групи от пресявките.

Преди отпътуването от летище "София" днес селекционерът Пранди разкри любопитни подробности относно освобождаването на Георги Братоев от лагера на националния отбор. Италианският треньор сподели, че разпределителят всъщност е отказал да изпълнява ролята на втори избор в състава.

Опитният разпределител Георги Братоев остана извън състава на националния отбор по волейбол за квалификацията за европейско първенство през 2021 г.

"След една седмица тренировки и след вторите две контролни срещи, които изиграхме със Северна Македония, имахме разговор с Георги Братоев и му обясних, че Георги Сеганов е в по-добро състояние от него и той ще бъде моят първи избор за квалификацията в Израел. Първата му реакция беше, че е съгласен с мен, но все пак ми каза, че иска да помисли една вечер. На следващия ден ми сподели, че не е достатъчно мотивиран да бъде втора опция на този пост. Това е негово право и аз му благодарих за усилията, които е положил", разказа Пранди.

Относно решението за Николай Николов наставникът обясни: "Ситуацията с Николай Николов е доста по-различна от тази с Георги Братоев. Той от самото начало на този лагер беше в добро физическо и ментално състояние, но в последните дни получи болки в кръста. Той има такъв проблем отпреди. Опитахме да го съхраним, пропусна част от последните тренировки, но не успя да се върне на такова ниво, в което да играе и да е полезен."

 

СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ

Разпределители: Георги Сеганов ("Латина", Ит), Владимир Станков ("Левски");

Диагонали: Цветан Соколов ("Динамо", Рус), Димитър Димитров (ЦСКА);

Посрещачи: Тодор Скримов ("Енисей", Рус), Мартин Атанасов ("Зиратбанк", Тур), Аспарух Аспарухов ("Верона", Ит), Александър Николов ("Левски");

Централни блокировачи: Алекс Грозданов ("Равена", Ит), Николай Къртев ("Хебър"), Илия Петков ("Нефтохимик"), Стефан Чавдаров ("Монтана");

Либеро: Владислав Иванов ("Левски"), Петър Каракашев ("Хебър")

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ СПОРТ

Атентатът в Москва предизвика опасения за терор в Париж 2024

25 Март 2024

Димитров излиза срещу световния №2 в 1/4-финал на "Мастърс"

27 Март 2024

Григор Димитров разгроми германец в Маями

26 Март 2024

Краснобаева донесе още едно злато за България от СК в Гърция

24 Март 2024

Григор Димитров изхвърли и Алкарас от Маями

29 Март 2024