Медия без
политическа реклама

Борисов: И за ваксините ще се окажем най-прави

Инатът в политиката на никого не е бил в полза, коментира премиерът по адрес на президента

17 Яну. 2021

С 2,5 млн. лв. по ПУДООС в с. Стряма ще бъде изградена пречиствателна станция и канализация, които ще обслужват и огромната индустриална зона "Раковски" край селото. В момента територията на зоната е заета на около 85% и в нея са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производството. За да се осигури по-добра свързаност, през декември отпуснахме 600 000 лв. за изграждането на околовръстен път в с. Стряма, който значително ще улесни и работещите в зоната. Амбицията на ръководството й е да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, January 17, 2021

Както обикновено през почивните дни, и днес премиерът Бойко Борисов е на път с джипката. Обичайната програма - "Подписахте ли се за последното увеличение на заплатите" (към учителки), "Те ще видят какво става в ЕС" (за критиките, че сме последни по ваксинации), бе разнообразена от избора на католически Раковски за дестинация. Там разговорът с домакините естествено мина през решението на президента Румен Радев да насрочи парламентарните избори на 4 април, когато е католическият Великден. "Да се надяваме, освен да се веселите, и да отидете да гласувате", отбеляза Борисов. "Организацията на изборните секции е проблемът, доста некоректно решение", оплакаха му се местните управленци. "В политиката инатът на никого не е дал полза", философски заключи премиерът.

Първата спирка на Борисов беше църквата "Св. София, Вяра, Надежда и Любов" в Стряма, строена с дарения от ГЕРБ, НИМ и пари от Министерския съвет. На паметна плоча на входа всъщност са записани имената на физически дарители, като на първите три места са Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Божидар Димитров. "Както казва Господ, няма малко и голямо дарение", обясни на отците премиерът.

Следващата спирка беше ОУ "Христо Ботев" в Раковски, където бяха строени учителки с погача. "Подписахте ли се за последното увеличение на заплатите?", попита ги Борисов. А на събраните хора обясни: "Ходя само там, където сме направили това, което сме обещали. А това е навсякъде".

Борисов е в компанията на социалния министър Деница Сачева и на здравния проф. Костадин Ангелов. В индустриалната зона на Раковски Сачева влезе в ролята на преводач, когато премиерът се разговори за противоепидемичните мерки с англичанин, представител на една от фирмите там. Оказа се обаче, че въпросната компания е ползвала само един месец мярката 60:40, тъй като тя не е работела за тях конкретно.

На Ангелов пък бе дадена думата да докладва колко проверки по тайно отворени заведения са направени. Стана дума и за ваксини. "На тези, които казват, че сме последни по ваксинация, искам да им кажа да изчакат два-три дена. И може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията, ще се окаже, че проф. Ангелов е бил най-прав, като заделихме за всички ваксинирани и втората доза. Сега при нарушени доставки можеше да се окаже, че няколко хиляди човека са останали без втора доза. Не само, че не е нищо, а още по-лошо. Тъй че да ги оставим да се наговорят. Защото като видят след ден-два какво става в ЕС, друга песен ще запеят, не ми пречат", коментира по този въпрос Борисов.

Още по темата