Quantcast
Тервел Пулев отказа намибиец за 16-ата си победа | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Тервел Пулев отказа намибиец за 16-ата си победа

Грозен мач, уличен бой, обобщи българският боксьор
Обновена
4 058

Бронзовият олимпийски медалист по бокс от Лондон `12 в кат. 91 кг - Тервел Пулев, спечели своята 16-а поредна победа при професионалистите в кат. полутежка. В рамките на галавечерта Rumble in the Dar  в танзанийската столица Дар ес Салаам 38-годишният софиянец победи след отказване в 9-ия от предвидените 10 рунда шампиона на Намибия Викапита Мероро.

Двубоят бе първи на профиринга за Тервел Пулев от 14 декември 2019 г., когато той победи по точки в 12 рунда Дешон Уебстър (САЩ) в мач, проведен в пловдивската зала "Колодрума". Той не беше за никакво отличие, но вероятно все пак ще изкачи Пулев малко в ранглистата на полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), в която той в момента е №9.

През по-голямата част от мача по-малкият от братя Пулеви имаше превъзходство срещу шкембестия африканец, който предпочиташе често да влиза в клинчове и да задържа ръцете на българина, за да не получи тежки удари. В средата на 9-ия рунд обаче щабът на Мероро хвърли на ринга кърпа, за да признае поражението и съдията спря мача. В този момент над лявата вежда на намибиеца се беше отворила и аркада и течеше кръв.

"За мен лично беше грозен мач, не съм доволен от качеството на бокса - коментира самият Тервел. - Съдията допусна мръсна игра, към която трябваше да се адаптираме и да играем с неговите камъни по неговата глава. Боли ме малко ръката. Твърда е главата на това момче. Това си беше уличен бой. Аз се опитвах да покажа на съдията, че ме държи, но нямаше едно официално предупреждение. Видя се, че с напредването на мача, в късните рундове, неговата форма отпадаше, а аз продължавах да си поддържам темпото и тактиката. Задухът е много голям. С това трябваше да се справя. Моят противник е от Африка и е свикнал."

В ъгъла на Пулев бе неговият брат Кубрат, който в края на 2020 г. бе нокаутиран от Антъни Джошуа в мач за световните титли в тежка категория, а на трибуните имаше агитка от 20-ина български фенове, сред които бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

"Трябва задължителна почивка. Може да отидем на сафари, казаха организаторите - разкри още Тервел. - Най-вероятно ще направим нещо екзотично. Няма само да седя в хотела, да почивам и да тренирам."

Ключови думи:

бокс, Тервел Пулев

Още

40-годишният Пулев засега остава в триъгълните шоу битки

22.12.2021

794
Кубрат Пулев нокаутира легенда на ММА в 1-вия рунд

28.11.2021

Обновена

5553
Кубрат Пулев се закани да набие ММА шампион

25.11.2021

759