Медия без
политическа реклама

Ден 214: Манолова и Триото да не ползват "Мутри, вън!"

В София тази вечер се провежда демонстрация срещу властта

07 Февр. 2021Обновена
БГНЕС
Отец Дионисий и жени от "Системата ни убива" участват в протеста тази вечер.

Протест срещу "мутри, калинки и каскети“ се провежда тази вечер в центъра на София. Участниците са малобройни, но пък бяха сред демонстриращото множество през есента. Затова проявата има претенцията да е 214-а поред.

Протестът започна в 16 часа със затваряне на булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". От импровизираната трибуна бе прочетен призив към Румен Радев да подкрепи шествието в памет на Васил Левски, което ще се проведе на 19 февруари. Преди година, две седмици след като свали доверието в правителството на ГЕРБ, президентът оглави шествието и получи аплодисменти от участващите хора.

Малко по-късно протестиращите поискаха Мая Манолова и „Отровното трио“ да се откажат от лозунга "Мутри, вън!“. По-рано днес стана ясно, че групата около "Изправи се БГ" ще ползва девиза на Румен Радев като част от коалиционно наименование. Протестиращите тази вечер бяха против словесната емблема да бъде използвана по този начин. Любопитно е, че Триото и Манолова бяха призовали хората да се стекат на същата тази демонстрация, която се обяви против намерението им. Самите те не бяха забелязани на нея. 

Протест срещу властта се проведе и вчера.

Още по темата:

Изправи се! Мутри, вън! ще се нарича обединение на водената от Мая Манолова гражданска платформа "Изправи се. БГ" и Отровното трио. Това обявиха Манолова, адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян на брифинг от столичния площад Славейков.

 

Ключови думи:

София, протест

Още по темата