Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" очаква нидерландец за подпис

Напук на сътресенията в ръководството, клубът продължи с трансферите, намирайки заместник на Валентин Антов

24 Февр. 2021
Уикипедия
Мено Кох по време на престоя му в ПСВ "Айндховен"

Управленската криза в "ЦСКА-София", възникнала с обявеното намерение на основните акционери Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да напуснат, очевидно не се отразява на клуба, поне за момента. Доказателство за това е продължаващата зимна селекция. Според белгийския сайт lavenir.net, софийският клуб ще подпише с нидерландския защитник Мено Кох (26 г.). Той дори е очакван да пристигне днес в България, да премине медицински прегледи и след това да подпише договор, който при това ще е дългосрочен - за 3,5 г.

Кох играе в центъра на отбраната и, по всичко личи, е харесан като заместник на трансферирания в "Болоня" Валентин Антов. Футболистът впечатлява с внушителния си ръст (195 см). Той е юноша на ПСВ "Айндховен", като между 2013 и 2017 г. играе предимно за дублиращия тим, но записва и 1 официален мач за първия отбор. През този период е преотстъпван на "Утрехт" и НАК "Бреда", с който след това подписва постоянен договор и играе от 2017 до 2019 г. После защитникът преминава в белгийския "Ойпен", където е и в момента, като за изминалите 2 години е записал 40 мача и 3 гола.

Интересното е, че Мено Кох има договор с настоящи си клуб до лятото на 2022 г. Това означава, че "ЦСКА-София" ще плати трансферна сума или ще го вземе под наем, т.е. Ганчев и Инджов са осигурили средства не само за заплати, но и за нови попълнения.

По-късно днес или утре се очаква потвърждение от "ЦСКА-София" за привличането на Кох.

 

Още по темата