Quantcast
От понеделник се отварят детските центрове и клубове | СЕГА
facebook
twitter

COVID-19

От понеделник се отварят детските центрове и клубове

Културните мероприятия ще се провеждат при 50% запълване на залите
784
 БГНЕС
Проф. Костадин Ангелов

Нова порция разхлабване на мерки предстои от понеделник, гласи заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, издадена днес.

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м и носене на защитни маски за лице от участниците.

В заповедта е и обещаното тази сутрин облекчение за кина, театри, концерти, циркови представления и пр. Те ще се провеждат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията при 30% до момента. Промяната важи за фестивали, сценични прояви, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство.

Същата промяна - увеличение на допустимите посетители от 30 на 50% от капацитета, влиза в сила и за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април остава забраната за групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната. 

Още

Другата седмица ЕК обявява мерките срещу поскъпването на газа

22.09.2022

Обновена

4274
Анимацията на Промяната и анимата на ГЕРБ

20.09.2022

Г-н БАЛЕВ

5024
Испания премахва и последните COVID мерки по границата си

20.09.2022

314