Медия без
политическа реклама

Ей Джей иска да се бие с Фюри на "Уембли"

Кристалното ми кълбо вижда този мач 100% това лято, обяви Циганския крал

17 Апр. 2021
ЕПА/БГНЕС
В последния си мач на 12 декември 2020 г. Антъни Джошуа нокаутира претендента на IBF Кубрат Пулев и защити световните си титли в тежка категория. Сега му предстои мегадвубой срещу Тайсън Фюри за званието абсолютен шампион.

Стадион "Уембли" в Лондон ще е "идеалното място" за мача за абсолютната световна титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Така смята единият от двамата световни шампиони, замесени в британската битка - Ей Джей, притежаващ поясите на WBA, WBO и IBF. Срещу него ще се изправи Циганския крал, носител на колана на WBC.

Договорът за два мача между двамата англичани беше подписан миналия месец, но все още не са обявени нито локации, нито конкретни дати. Според Джошуа единствената причина за забавянето е продължаващата глобална здравна криза заради пандемията от COVID-19.

Очакваният от всички фенове боксов сблъсък за абсолютната световна титла в тежка категория ще се проведе не в един, а в два епизода.

"Искаме хората да могат да дойдат да ни гледат. Просто трябва да се открие подходящата локация. За мен "Уембли" ще бъде идеално място", заяви 31-годишният Антъни пред Би Би Си. На емблематичното съоръжение в Лондон Джошуа има три победи в кариерата си на профиринга - срещу Мат Лег (Вбр) през 2014 г., срещу Владимир Кличко (Укр) през 2017 г. и срещу Александър Поветкин (Рус) през 2018 г.

Според неофициална информация представителите на двамата боксьори имат оферти от няколко различни държави, като се смята, че Саудитска Арабия е фаворит за домакин на първия двубой. В началото на тази седмица агентът на Джошуа - Еди Хърн, съобщи: "Имаме предложение, от което всички сме доволни. И двамата боксьори го приемат. Сега финализираме договора."

Също тази седмица 32-годишният Фюри заяви, че мачът "100% ще се случи", защото и двамата го искат. "Той го иска, няма съмнение в това. Аз също. А публиката го иска дори повече от мен и него. Вадя кристалното си кълбо и казвам, че това 100% ще се случи тази година - в края на юли или началото на август."

Още по темата