Quantcast
ГЕРБ овладява и земеделието | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

ГЕРБ овладява и земеделието

Кадрите не са само на Борисов, но и на ДПС, предположи соцлидерът
3 847
 Илияна Кирилова
Корнелия Нинова

С нови разкрития за назначения на правителството в оставка, направени в последния момент, излезе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„В понеделник подмениха цялата енергетика и часове след това Булгаргаз поиска увеличаване на цените със 17 процента”, започна Нинова в изказване от парламентарната трибуна. И продължи: „В понеделник за 24 часа Борисов овладя цялото земеделие. Подмениха ръководствата на шестте държавни горски предприятия, на „Земинвест”, на „Агроводинвест”, на „Напоителни системи”, на „Врана” АД, на „Агролеспроект”, на „Рибни ресурси” и на „Сортови семена Елит”.”

„От ДПС сега ще ме репликират, че това щеше да се случи, защото тези конкурси са почнали отдавна. Не, нямаше, защото юристите знаят, че краят на конкурсите е вписването в агенцията. Ето това направиха за 24 часа. Позволете ми да допусна, че в енергиката и в земеделието кадрите не са само на Борисов. Кадрите са и на ДПС”, предположи соцлидерът.

„Не пожелахте да спрем концесиите. А знаете ли какво се случва в Министерски съвет? Сега ще ви кажа – дава се концесия за добив на подземни богатства в находище Орешака, Пазарджишко. В момента се дава концесия за добив на подземни богатства в община Димитровград, Хасково. В момента се дава концесия за морския плаж Кабакум във Варна”, продължи Нинова с направените в последните дни на кабинета промени.

Още

В бюджета на икономическото министерство са заложени огромни заплати

25.01.2022

Обновена

ТАНЯ ПЕТРОВА

11570
Борис Джонсън: Ще си подам оставката, но след Гешев и Нинова
Коалицията с Кирил Петков спаси партийната корона на Нинова

24.01.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2320