Quantcast
Руди Джулиани обвини ФБР в диктатура | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Руди Джулиани обвини ФБР в диктатура

1 097
 БГНЕС
Руди Джулиани

Руди Джулиани заяви за Fox News, че доказателствата, събрани по време на нахлуването на ФБР в дома му като част от разследване на сделките му в Украйна, ще докажат, че той и Доналд Тръмп са "невинни", предаде БГНЕС. Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп каза, че електронните устройства, иззети от апартамента му в Манхатън и офиса му в сряда, ще покажат, че той не е нарушил федералния закон, докато е помагал на Тръмп да търси доказателства срещу Джо Байдън в Украйна през 2019 г.

Джулиани прекара месеци, опитвайки се да помогне на Тръмп да намери компромати в Украйна срещу съперника му на изборите Джо Байдън и сина на Байдън Хънтър през 2018-2020. 

"Доказателствата са оправдателни. Това доказва, че президентът и аз, и всички ние сме невинни", каза Джулиани за сделките в Украйна, заради които бившият президент по-късно беше близо до импийчмънт.  Джулиани разкритикува Министерството на правосъдието, че е използвало ''незаконна заповед'' и заяви, че го е ''шпионирало'', като е получило достъп до  информация адвокат-клиент през облачните услуги, което е в нарушение с конституционните права на Джулиани. "Това е тактика, известна само в диктатура", допълни той.

"Руди Джулиани е велик патриот. Той просто обича тази страна, а те нападат апартамента му", каза Тръмп пред Fox Business. "Това е много, много несправедливо."

Президентът Джо Байдън защити целостта на разследването, казвайки на NBC, че дори не е бил предупреден, че е получена заповед. "Дадох дума, че няма да се намесвам по никакъв начин, да заповядам или да се опитам да спра каквото и да е разследване, което Министерството на правосъдието поема. Нямах представа, че това е в ход", каза той.

 

Още

Прокуратурата разследва автора на снимките на Гешев с Pi ar Sevi Boiko
Тръмп бори Фейсбук и Туитър със собствена социална мрежа

21.10.2021

453
Москва настоя Албания да разследва загадъчна смърт на туристи

17.10.2021

4907