Медия без
политическа реклама

Шеф на "Локо" (Пд): Първенството може да не завърши

Спортният директор Георги Иванов обяви, че клубът може да не излезе утре срещу "Лудогорец", ако БФС не отложи "ЦСКА 1948" - "ЦСКА-София"

07 Май 2021Обновена
Локомотив Пд
Георги Иванов

Спортният директор на "Локомотив" (Пд) Георги Иванов - Гонзо обяви пред радио "Дарик", че тимът му може да бойкотира гостуването срещу "Лудогорец" утре, а има опасност дори футболното първенство да не завърши. Това ще се случи, ако БФС не отложи насрочения за днес мач "ЦСКА 1948" - "ЦСКА-София". В състава на домакините има 11 футболисти с COVID-19, но това не бе счетено от Спортно-техническата комисия за достатъчно основание мачът да бъде отложен. Нищо, че същата тази комисия вече отложи "Локомотив" (Пд) - "ЦСКА 1948", предвиден за 4 май - именно заради заразените играчи в състава на гостите.

"Разбира се, че се чувстваме ощетени. Самият футболен съюз не дава равнопоставеност на отборите. Не може преди четири дни заради заболели от COVID-19 да отложиш един мач, а след четири дни да накараш този отбор да играе мач. За четири дни няма кой да се излекува от COVID-19. "Локомотив" е крайно разочарован от това нещо, което се случва. Искаме футболният съюз да бъде равнопоставен орган за всички отбори. Ние виждаме, че се взимат такива неадекватни решения във футболния съюз, не знам дали в лудницата има толкова неадекватни хора. Виждам, че тези хора искат да си направят те класирането. Да прекратяват първенството, да кажат кой на кое място е, ние няма смисъл да правим пътувания и да имаме разходи. Няма смисъл да правим това нещо. Май е дълъг месец и мачовете за плейофите може да се изместят с един ден. Обяснението е, че трябва да приключим шампионата за Европейското първенство. Аз искам да ги питам тях колко футболисти от българското първенство имаме, които ще играят на Европейското първенство, та ние да се съобразяваме? Аз подкрепям колегите от "ЦСКА 1948", че няма да има мач. Ние ще обмислим дали ще играем утре мач (б.ред. - с "Лудогорец"). В крайна сметка за какво да ги играем тези мачове, след като те предрешават първенството – веднъж с неизпадащите отбори, и втори път с това кой да бъде втори, трети и т.н. Интригата е между втория и третия. Те убиват и тази интрига. За какво играем тогава първенство? Ние ще се явим на мача срещу "Лудогорец", но ще преценим дали ще излезем да играем мача. Отборът пътува за Разград, готвим се за мача, но при стеклите се обстоятелства, има ли смисъл изобщо да продължаваме да го играем това първенство?! Толкова неадекватни хора, да не могат да намерят дата "ЦСКА 1948" да си изиграе мачовете. Никой няма вина, нито "ЦСКА 1948", нито "ЦСКА-София". Изцяло вината е във футболния съюз и в ръководството, което прави мачовете и програмата за мачовете. Ако не вземат решения, смятам, че първенството няма да завърши, защото ощетяват отборите. Конкуренцията между "ЦСКА-София" и "Локомотив" (Пловдив), те я наклоняват в полза на "ЦСКА-София". Как отлагат единия мач, а следващият не го отлагат? Може да бъдем и по-крайни в мерките. Ще изчакаме да видим тяхното решение. Кога ще насрочат нашия мач и мача на "ЦСКА 1948" с "ЦСКА-София". Тогава ще преценим какво ще правим. При всички положения ще има реакция от наша страна. Нещата, които се случват в последните 10 дни в българския футбол са ужасни и катастрофални. Има достатъчно закони и правилници във футболния съюз, които те всекидневно нарушават", коментира Георги Иванов.

Още в сряда от "ЦСКА 1948" обявиха, че не смятат да играят срещу "ЦСКА-София". Мачът по програма е тази вечер от 20:00 ч.

ЦСКА 1948" няма да излезе да играе в дербито срещу ЦСКА-София" от XXVIII кръг (и втори кръг от първата шестица), ако то бъде оставено за петък. Това обяви пред радио "Дарик" изпълнителният директор на новака в елита Добрин Гьонов.

Днес от "ЦСКА 1948" потвърдиха това намерение и обявиха: "Във възможно най-кратък срок клубът ще излезе с повече официална информация по темата. "ЦСКА 1948" поднася своите извинения към всички, засегнати от промените. Предстои развитие по казуса."

Това пък провокира реакция от страна на "ЦСКА-София". От клуба излязоха със следната декларация: 

"Уведомяваме Ви, че ФК "Централен спортен клуб на армията 1948", който е домакин на предстоящата днес и утвърдена от БФС футболна среща от програмата на ППФЛ, се отказа да организира продажбата на билети за мача. Както е известно, от БФС официално решиха, че двубоят с ЦСКА не подлежи на отлагане и трябва да се изиграе на 7 май, в петък от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". От фирмата, която отговаря за разпространението на билетите, ни информираха, че за момента не плануват продажба на пропуски и предварително обявеното от тях намерение да го правят на специална каса на "Армията" отпада. Явно се изчаква развитие по казуса през деня, за да се предприемат евентуално някакви действия. Ние също сме в неведение от непредсказуемото поведение на ръководството на противника ни, но при повече яснота и конкретика, касаеща организацията и продажбата на билети и посещение на мача, веднага ще Ви уведомим чрез официалния сайт и социалните ни мрежи"

Заканите на "ЦСКА 1948" и "Локомотив" (Пд) явно не притесниха БФС, защото в ранния следобед Апелативната комисия отказа да уважи жалбата на столичния клуб относно оставянето на мача по програма.

"Оставя без уважение, като неоснователна, жалбата на "Футболен клуб ЦСКА 1948" ЕАД, с която се оспорва решението на СТК от 05.05.2021 г., че футболните срещи на клуба, с изключение на срещата с ПФК "Локомотив" (Пловдив), която е отложена с Решение на СТК от 03.05.2021 г., ще се проведат по предварително обявената програма. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване", обявиха от Апелативната комисия.

В резултат на решението, според "Спортал", от "ЦСКА 1948" са започнали подготовка за мача, но и са поискали от РЗИ - София да разреши да използват 11-те състезатели, които са поставени под карантина.

Още по темата