Медия без
политическа реклама

Фенове готвят протест пред БФС на 21 май

11 Май 2021
БФС

Обявеното от Борислав Михайлов завръщане като президент на БФС (засега неодобрено от Агенцията по вписванията) продължава да предизвиква негативни реакции. До момента те дойдоха най-вече от страна на кандидата за шефския пост във футболния съюз Димитър Бербатов и неговия екип, но вече се забелязва недоволство и сред феновете. Дори е планиран за 21 май протест пред сградата на БФС в квартал "Бояна". Събитието ще бъде под надслов "Протест за спасение на футбола в България" и тече организация за провеждането му, включително е създадено събитие във "Фейсбук".

Като инициатори са се обявили две групи в социалната мрежа - "Ритнитопъ" и "Мил Мой Футбол". Те обявиха:

"Българските футболни фенове сме неразделна част от любимата ни игра и даваме своя принос за просперитета на футбола в Родината ни. Затова решихме да действаме!

Нямаме никакво намерение да продължаваме да се оплакваме в какво блато се е превърнал любимият ни спорт. Затова решихме да действаме!

Управляващите в Българския футболен съюз (БФС) са ни превърнали в безпомощни наблюдатели на агонията на футбола в България, на упадъка на моралните и спортните ценности и унищожаването на любимата ни игра! Затова решихме да действаме!

От повече от седмица медии и свързаните с футбола обясняват как това посмешище БФС трябва да преустанови своята дейност. За жалост обаче не се намери никой, който да поведе движение срещу престъпниците в управлението на футбола в България. Затова решихме да действаме!

Ние всички избираме дали този цирк да продължи! Трябва да се държим здраво и да бъдем единни, за да продължава да бъде нашата обща кауза жива! Благодарим ви предварително за присъствието! Очакваме ви! #ДОЛУБФС"

 

Както е известно, завръщането на Михайлов вече провокира един клуб да обяви отказване от професионалния футбол. Това бе втородивизионният "Септември" (Симитли), който направи съобщението на 1 май, но на 8 май се яви за гостуването срещу "Нефтохимик 1962" от XXXI кръг на Втора лига, като загуби с 1:2.

Завръщането на Борислав Михайлов на президентския пост в БФС доведе до първа по-сериозна реакция. От втородивизионния "Септември" (Симитли) обявиха, че прекратяват участието си във Втора лига заради "простотиите в БФС".

 

Още по темата