Медия без
политическа реклама

Свидетел: Николов беше задрямал, когато блъсна колата на Милен Цветков

Беше с клюмнала глава, обясни още Георги Иванов, който се е возил в колата на подсъдимия

12 Май 2021
Булфото

Синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги, свидетелства пред съда, че секунди преди 23-годишният Кристиян Николов да удари с колата си автомобила на журналиста Милен Цветков, е видял, че приятелят му е задрямал и с клюмнала глава.

Той е един от преките свидетели на катастрофата, при която загина журналистът, тъй като се возел в колата с Кристиан и неговата приятелка Симона. Георги Иванов разказа, че се е возил на предната дясна седалка и секунди преди сблъска си гледал телефона, като с периферното си зрение видял, че наближават светофар, който свети червено. Именно тогава погледнал към Кристиан и видял, че той е задрямал. Според Георги Иванов колата, която Кристиан карал, се движела с около 70-80 км/ч. Той познавал Кристиан, когото наричал Крис, и двамата си споделяли много неща, разказва още той. 

Кристиан Николов е подсъдим за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина Милен Цветков. Той връхлетя върху автомобила на журналиста, докато той чака в колата си на червен светофар. Според прокуратурата Николов не само е шофирал с превишена скорост, но и бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

Обстоятелството със задрямването на волана се споменава за първи път в рамките на делото и според процесуалния представител на малолетния син на Милен Цветков Станислава Каракушева то не може да доведе до промяна на обвинението, което към момента е за умишлено причиняване на смъртта на телевизионния водещ, разказва БНР. Иванов е единственият човек, пътувал в автомобила, който до този момент твърди, че подсъдимия е задрямал.  „Аз лично мисля, че това обстоятелство не би могло да промени хода на процеса, още повече, че свидетелят в досъдебната фаза е разпитван пред съдия и в тази му част показанията бяха прочетени и приобщени съответно”, казва адвокатката.

„Очевидно в досъдебното производство, аз присъствах на този разпит пред съдия, просто не му беше задавам този въпрос. Той твърди в досъдебното производство, че се е обърнал към него и се е опитал да му извика нещо на Кристиан, никой не го е питал Кристиан в какво състояние е бил”, каза през журналисти пък един от адвокатите на Николов – Константин Симеонов.

На сегашното съдебно заседание Георги Иванов, който учи в Италия разказа още, че е усетил силен като взрив удар. Изпаднал в шок и избягал от мястото. Той избягал и защото баща му не знаел, че се е върнал от чужбина в България. Не е видял дали Кристиан и Симона помагат на пострадалия. След като избягъл от местопроизшествието Иванов се оказал в някаква автоморга. После извикал приятел, който го прибрал с такси в дома му. На следващият ден по телефона го намерили от полицията, където той се явил доброволно с адвокати. Там бил подложен на психически натиск с думите: "И ти ще влезеш в затвора, копеленце", твърди Иванов.

Той твърди, че преди инцидента тримата с Николов и Симона не са употребявали алкохол и наркотици, но разказа, че Кристиан не се чувствал добре сутринта преди инцидента. Младежът разказа още, че Кристиан пиел чай за успокоение, защото много се притеснявал преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа и се продава свободно на пазара, включително в Италия и Швейцария. Вечерта преди инцидента Кристиан казал, че ще си приготви от този чай.

 

 

Още по темата