Медия без
политическа реклама

БФС обяви рефера за финала за купата

От "ЦСКА-София" се оплакаха от продължаващата неяснота колко зрители ще могат да наблюдават мача

17 Май 2021Обновена
СПОРТАЛ
Волен Чинков

Волен Чинков бе определен да бъде главен рефер във финала за Купата на България по футбол. Мачът между "ЦСКА-София" и "Арда" е в сряда от 19:30 ч. на националния стадион "Васил Левски" и ще се предава по "Диема спорт". Тъчрефери ще са Дениз Соколов и Димитър Димитров.

В този двубой ще бъде използвана системата "Видео асистент рефер" (VAR), като реферите, които отговарят за нея, ще са Ивайло Стоянов и Иво Колев. Съдийски наблюдател ще е лично шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов.

Организацията за мача тече, покани са отправени към редица официални лица, включително и към президента Румен Радев. Все още обаче няма отговор на молбата до здравните власти да бъдат допуснати повече фенове от определените към момента по 1000 души на сектор, т.е. общо 4000 души. Това прави по 2000 фенове от двата отбора - нещо, от което "ЦСКА-София" се оплака остро. От клуба дори излязоха тази сутрин с декларация по въпроса:

"Още миналата седмица по време на срещата между организаторите на финала, органите на реда и представители двата отбора, клубът ни заяви своята категорична позиция, че предоставените 2000 билета за публиката на ЦСКА са крайно недостатъчни. Тогава неофициално получихме индикации, че отговорните институции работят по разрешаването на казуса и е въпрос на време той да бъде решен в полза на многобройните фенове, които искат да подкрепят любимците си и да се насладят на футболния празник.

За съжаление към момента, понеделник 11:07 часа, все още нямаме развитие по ситуацията, което силно ни притеснява. Остава малко време до срещата и затова призоваваме Министерството на здравеопазването и всички, от които зависи, да вземат по-скоро решение в името на футбола. А именно, двубой с такава важност и емоционален заряд да се проведе пред хората, заради които тази игра се е превърнала в световен социален феномен.

Надяваме се, че благоразумието ще надделее и хилядите привърженици на ЦСКА няма да бъдат ощетени. Във всеобщ интерес е подобен спектакъл да се изиграе пред подобаващо всеотдайна публика."

По-късно стана ясно, че утре предстои разговор между представители на "ЦСКА-София" и здравния министър д-р Стойчо Кацаров за решаване на проблема. Лидерът на агитката Иван Велчев, популярен като Кюстендилеца, изрази оптимизъм, че държавните власти все пак ще позволят влизането на още фенове на мача.

"Утре в 12 часа, аз като представител на привържениците на ЦСКА и хора от ръководството на ЦСКА, имаме среща с Министъра на здравеопазването. Среща, на която имам уверение, че нашият проблем ще бъде решен. Призовавам за спокойствие. Ще направим нужната организация, ако утре получим необходимото разрешение, билетите да бъдат пуснати своевременно!", написа Велчев във "Фейсбук".

Иначе настроението в отбора на "ЦСКА-София" е ясно - победа, която да бъде споделена с присъстващите фенове.

"Идва най-важният мач в годината. Мислим само за него. От днес започваме да се готвим и да сме концентрирани за финала, за да направим най-доброто, което може и да зарадваме цяла "червена" България. Не мисля, че може да прегорим. Всичко, което тренираме, правим умерено и е преценено. Перфектно подготвени сме за финала. Убеден съм, че ще спечелим. Коментираме си, че не трябва да подценяваме съперника. Двата отбора излизат концентрирани върху този мач и не трябва да се подценява абсолютно никой. Силната страна на "Арда" е контраатаката. Добре са развили това тяхно качество. Прибран отбор са. Това е техният коз", коментира крилото на "ЦСКА-София" Георги Йомов при награждаването си за футболист №1 за април в анкетата на пресклуб "България".

Още по темата