Quantcast
Невписаният президент Михайлов се активизира в БФС | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Невписаният президент Михайлов се активизира в БФС

Първите публични изяви след оттеглянето на оставката се случват още преди резултата от обжалването пред Агенцията по вписванията
3 545
 БФС
Михайлов по време на заседанието на Футболния комитет на УЕФА.

БФС отрази днес две публични прояви с участието на Борислав Михайлов, все в качеството му на президент на футболната централа, което беше подчертано и в съобщенията. Първо Михайлов прие апаратура за възстановяване, която бе осигурена от БФС за нуждите на националните ни отбори по футбол. След това пък излезе информация как бившият вратар участва в онлайн заседание на Футболния комитет на УЕФА, чийто заместник-председател е. По време на виртуалната среща са били обсъдени промени в правилото за гол на чужд терен, увеличаването на броя позволени смени по време на мач до 5 и др.

Това бе първа среща на ключовия орган към европейската футболна централа от 12 ноември 2019 г., а в качеството си на заместник-председател на Комисията, Михайлов се включи в обсъждането на редица актуални теми в европейския футбол, сред които промените във формата на европейските клубни турнири от сезон 2021/22 г), провеждането на европейското първенство това лято, промени в правилото за гол на чужд терен, увеличаването на броя позволени смени по време на мач до 5 и др. Въпросната комисия не бе заседавала от 12 ноември 2019 г., т.е. месец след подаването на оставка от страна на Борислав Михайлов като президент на БФС.

Интересното е, че проявите се случват преди да е излязло окончателното решение на Агенцията по вписванията дали позволява или не Михайлов да бъде вписан отново като президент. На 5 май бе получен първоначален отказ.

Последва обжалване от страна на БФС, като във футболния съюз, включително и и.д. президент Михаил Касабов, изразиха увереност, че доводите на футболната централа ще бъдат приети от Агенцията по вписванията. Към момента, 17:00 ч. на 18 май, обаче като представител на БФС в Търговския регистър продължава да си стои Касабов. Това вписване стои от 12 ноември 2019 г. и все още не е променено.

Засега от БФС не са оповестили и резултатите от кореспонденцията си с УЕФА и ФИФА. От европейската и световната футболни асоциации се поинтересуваха на 4 май от статута на Михайлов в БФС и най-вече на базата на кои разпоредби на Устава на БФС Изпълкомът е одобрил оттеглената оставка на президента и го е възстановил на поста му.

Още тогава от БФС обявиха, че ще пратят своето становище до УЕФА и ФИФА в седмицата, започваща от 10 май. Ако това е станало, в тези писма със сигурност отсъства позицията на държавните институции (в случая Агенцията по вписванията).

По темата вчера се изказа и кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов. "Определени хора се надяват конгрес да няма, но нещата вървят по определен начин и може да има (б.ред. - предсрочен конгрес). Ние работим по това нещо, скоро ще стане ясно. Трябва да има конгрес. В момента този, който изпълнява длъжността е такъв до провеждането на конгрес. В момента се случват тези вписвания и неща, които се опитват да го спрат. Сега ако съдът каже нещо различно за тяхната жалба, значи се случва нещо, което не е както трябва", коментира Бербатов пред радио "Дарик".

А в петък (21 май) от 17:00 ч. пред сградата на БФС в Бояна ще се проведе протест на фенове, които недоволстват от завръщането на Борислав Михайлов. Те са поставили три искания: потвърждаване на оставката на Михайлов, свикване на предсрочен конгрес и незабавна оставка на Изпълкома.

 

 

 

 

 

 

Още

Новото попълнение на "Милан" - строител, куриер, шофьор

26.09.2021

151
ПЪРВА ЛИГА, IХ КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

25.09.2021

Обновена

521
Босът на "Локо" (Пд) обвини съдията за 1:1 с "Ботев"

25.09.2021

132