Quantcast
Руснак режисира Боб Оденкърк в здрав екшън | СЕГА
facebook
twitter

Кинопремиера

Руснак режисира Боб Оденкърк в здрав екшън

329
 снимка: Форум филм
Криза на средната възраст, както Холивуд я разбира: една нощ се събуждаш екшън герой.

Без да е звезда от първи ред в киното, Боб Оденкърс направи име в някои от най-успешните сериали на последното десетилетие: "В обувките на Сатаната", "Фарго", "Обадете се на Сол"... В енергичния екшън "Никой", режисиран от руснака Иля Найшулер ("Хардкор"), в който той най-сетне получава главна роля на големия екран. Героят му е позастарял мъж, оказал се внезапно герой: нещо като Киану Рийвс в "Джон Уик" или Лиъм Нийсън в "Твърде лично" - неочакван отмъстител, развихрил се за два часа за ужас на лошите. Началото представя Оденкърк като скромен баща и съпруг, смятан от близките си дори за твърде слабохарактерен. Но понеже това е Холивуд, тихите води са най-дълбоки, а фитилът им - най-къс.

Найшулер не се колебае да демонстрира в подробности насилието на екрана, докато Оденкърк се разправя с лошите - понякога просто защото са имали малшанса да се окажат в същия автобус. Динамичен и забавен (за тези, които не се смущават от малко червена боя и карантии по екрана), "Никой" не блести с оригинален наратив. Но намръщеният Оденкърк се справя чудесно с ролята. Антагонистът е поверен на Алексей Серебряков - руския актьор, изиграл главна роля във филма-чудовище на Звягинцев "Левиатан", Кони Нилсен е прекрасна и на 55, а ветеранът Кристофър Лойд и рапърът RZA допълват втория план. 

След година, в която големият екран си беше взел почивка - и поомръзналите преди шумни, ярки, зрелищни холивудски продукции чак започнаха да ни липсват - доза екшън ескейпизъм е добре дошла. Финалът е озвучен със същия стар шлагер на "Енимълс" - Oh Lord, Please Don't Let Me Be Misunderstood, с който Тарантино оркестрира заключителната вакнахалия в своя "Имало едно време... в Холивуд". 

 

Още

Полицията стреля по микробус, който удари патрулка

29.08.2022

4529
Каналджия без книжка опита да прегази два полицейски патрула

09.07.2022

1891
Руски сержант получи доживотен затвор за убит украинец

23.05.2022

1759