Quantcast
Виктория се класира за финал на "Евровизия" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

Виктория се класира за финал на "Евровизия"

3 670
 снимка: Евровизия България

Българската представителка Виктория Георгиева е сред 10-те най-добри във втория полуфинал на "Евровизия" и отива на финала в събота в Ротердам. Като се абстрахираме от самодейно-геополитическия характер и стилистика на конкурса, 23-годишната певица бе една от участниците с най-добра песен и изпълнение. Тя се състезаваше с номер 13 (който за нея се оказа не фатален, а щастлив) с парчето Growing Up Is Getting Old.

Останалите класирани от тази вечер са Албания, Сърбия (с типичен турбофолк), Португалия, Финландия (кръстоска между скандинавски метъл и кейпоп), Португалия (може би най-доброто изпълнение редом с това на Виктория), Молдова, Исландия, Сан Марино, Швейцария, Гърция.

Още преди старта на официалните концерти пред публика, на база студийния запис на Growing Up Is Getting Old и изпълнението си на репетициите, Виктория бе сочена от букмейкърите като една от шестте песни с най-големи шансове за победа. Фаворит в залаганията е французойката Барбара Прави, сравнявана с Едит Пиаф, а също и италианците "Манескин".

Другият състезател с български паспорт на "Евровизия" - македонецът Васил Гарванлиев, отпадна в първия полуфинал във вторник.

"Евровизия 2021" се провежда по обичайния начин - с пълна зала с публика и доста кичозно шоу, след като 2020-а бе нулева за конкурса. Държавите можеха да се явят със същия представител на следващата година (което повечето и направиха), но трябваше непременно да е с нова песен. Залата в Ротердам е препълнена със зрители без маски и дистанция, като условието за присъствие на концертите е предварителен PCR тест.

Финалът ще се излъчи по БНТ от 22 ч. в събота, а за Виктория могат да гласуват всички българи, които се намират в чужбина.

 

 

Ключови думи:

Виктория, Евровизия, финал

Още

УЕФА наказа Англия да играе два мача без публика

18.10.2021

745
Гневни канадци бутнаха паметници на кралиците Елизабет II и Виктория

03.07.2021

5165
Наркотици и рокендрол: набедиха първенеца на "Евровизия"

25.05.2021

1550