Quantcast
От БФС явно ни вземат за балами | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

От БФС явно ни вземат за балами

Тактиката е самоотвержена защита на Борислав Михайлов и атака до дупка по Димитър Бербатов
1 485
 Илияна Кирилова
Венцеслав Стефанов явно разчита или на къса памет, или на безхаберие от страна на футболната общественост, че да си позволява подобни изказвания.

Когато говори член на Изпълкома на БФС, хората, интересуващи се от футбол, слушат внимателно - счита се, че той представлява и институцията. Затова и мнозина останаха слисани от думите на един от членовете на комитета - Венцеслав Стефанов, в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV. В опита си да защити Борислав Михайлов той отрече от ФИФА и УЕФА да са пращали писмо, с което питат на какво основание Изпълкомът е приел върнатата оставка и е възстановил бившия вратар като президент.

"Няма такова писмо. Може би ще го пуснат с гълъб. Такова писмо няма", категоричен бе Стефанов. И в шоу да го е казал, не бива да се приема като шега. Та затова на кого да вярваме - на него, уж човек с претенции да е начетен, с богат опит във футбола, дългогодишен президент на "Славия", член на Изпълкома. Или пък на очите си - факсимиле от писмото обиколи всички електронни медии на 5 май. За капак и от БФС в същия ден признаха: "На 4 май 2021 г. по електронен път в Българския футболен съюз е постъпило запитване от страна на ФИФА и УЕФА относно текущата ситуация във федерацията вследствие на оттеглената оставка от страна на Борислав Михайлов."

Вече е ясно - от футболния съюз правят отчаяни опити да реабилитират Михайлов, но по този начин се излагат. Слушаме почти всеки ден дитирамби на Йордан Лечков по въпроса. Самият и.д. президент Михаил Касабов не се смути от първоначалния отказ на Агенцията по вписванията да регистрира Михайлов като представител на БФС и вметна, че е въпрос на време това да се случи.

Лошото е, че явно в БФС смятат футболни фенове и функционери за лапнишарани, щом тези демонстрации продължават, а с това и напъните да ни насочат мнението в определена насока.

Ето, във вторник на сайта на БФС имаше две новини, и двете с показни активности от страна на Михайлов - че е участвал в онлайн заседание на Футболния комитет на УЕФА и че е приел апаратура за възстановяване, която бе осигурена от БФС за нуждите на националните ни отбори по футбол. Малката подробност е, че все още не бе излязъл резултатът от обжалването пред Агенцията по вписванията, т.е. там си бе вписан Михаил Касабов като представител и нямаше основания Борислав Михайлов да бъде обявяван като президент. Нищо че явно се държи като такъв.

"Връщането на оставката си е негово решение. Аз нямам право да го питам защо. Той е президент. Аз може да съм Венци Стефанов, но спазвам чинопочитание. Бил съм войник и знам как трябва да се  отнасяш към висшестоящите", включи се в хора и президентът на "Славия". Явно за Изпълкома е по-важна личността, а не отказът на някоя си държавна институция.

Прозрачни за всички станаха и опитите да бъде оклепан кандидат-президентът (и явно основен опонент на предстоящия конгрес) Димитър Бербатов. При това под път и над път. В същото шоу Стефанов не пропусна повода: "Поп Кръстю е предал "Левски", Бербатов предаде България. Той каза: "Аз не искам да играя за България, няма да играя за националния". Когато можеше да се класира България, той избяга. Аз я искам (б.р. - промяната), но той не е промяната".

Ето я опорката: отказването на Бербатов от националния отбор е престъплението на века. Ами тогава да обявим за национални предатели Христо Стоичков (той дори не искаше да се връща в България повече) или, да речем, германците Герд Мюлер и Паул Брайтнер, французите Ерик Кантона и Самир Насри. Че и Меси, и Ибрахимович, които после се върнаха... Някак не е сериозен този коз на защитниците на Михайлов.

Но разумните хора не приемат целия този цирк. По стадионите вече има плакати срещу Борислав Михайлов. Феновете на "Берое" даже подкрепиха публично Бербатов. Ето, днес се организира и протест пред сградата на БФС с искане да се потвърди оставката на Михайлов, да се свика предсрочен конгрес и Изпълкомът най-сетне да извърши моралния акт с целокупно подаване на оставка, а не само на четирима членове.

И дано стане ясно в БФС - не само правителството, но и времената се променят, и старите трикове вече не хващат.

Още

Новото попълнение на "Милан" - строител, куриер, шофьор

26.09.2021

133
ПЪРВА ЛИГА, IХ КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

25.09.2021

Обновена

517
Босът на "Локо" (Пд) обвини съдията за 1:1 с "Ботев"

25.09.2021

127