Медия без
политическа реклама

Приложение за смартфон помага на незрящи

29 Май 2021
Pixabay

Приложение за смартфон помага на слепи и на хора с увредено зрение да се справят с ежедневни задачи като проверяване на изтекъл срок на годност или избиране и съчетаване на дрехи само с един видео разговор. 

Be My Eyes е напълно безплатно приложение за iOS и Android и може да се използва от всяка точка на света без езикови ограничения. Всеки може да стане доброволец на Be My Eyes, като се регистрира в приложението. Не е необходимо доброволците да са преминали през обучение за подпомагане на незрящи, тъй като много от задачите са прости, а видеоразговорите траят по-малко от минута.

 Доброволците помагат на незрящите с различни ежедневни проблеми като например да намерят загубена вещ в стая, да прочетат листовка на лекарсвто, както и всякакви инструкции или документи, които не са пригодени за хора с нарушения в зрението. Когато незрящият потребител се нуждае от помощ, изпраща известие до няколко доброволци и изчаква този, който ще отговори на повикването първи. Доброволците остават анонимни по време на разговорите, не се появяват на видео и гласът им е единственото нещо, с което могат да помогнат. Доброволецът помага на потребителя да насочи камерата си, казва му върху какво да се фокусира или ако е необходимо да насочи светлината върху даден обект.

 

Be My Eyes is a FREE mobile app designed to bring sight to blind and low vision people. With the press of a button, the app establishes a live video connecti...

 

Ключови думи:

be my eyes, приложение, смартфон