Quantcast
Светът на тениса застана зад Наоми Осака | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Светът на тениса застана зад Наоми Осака

2 271
 ЕПА/БГНЕС
Американският гигант в производството на спортни стоки "Найки" беше от първите спонсори, които засвидетелстваха подкрепа към Наоми Осака за решението ѝ да напусне "Ролан Гарос".

Едни от най-звездните тенисисти в света, както и глобални компании, спонсориращи Наоми Осака, изразиха своята безрезервна подкрепа към 23-годишната японка, която се оттегли от "Ролан Гарос", след като през последната седмица се превърна в обект на медийно внимание извън корта. Нещо, от което стана ясно, че самата тя се страхува най-много, и което ѝ причинява истински психически тормоз.

"Единственото, което изпитвам, е съчувствие към Наоми - сподели живата легенда Серена Уилямс пред медиите в Париж. - Бих искала да я прегърна, защото знам какво ѝ е. Била съм в такава позиция."

От спортния концерн "Найки" разпространиха официално съобщение, което гласи: "Мислите ни са с Наоми. Подкрепяме я и се възхищаваме на куража ѝ да сподели своята гледна точка за психическото здраве."

Друг от спонсорите на Осака - "Мастъркард", също поздрави японката за "смелостта да говори по важни теми както на корта, така и извън него". "Решението на Наоми Осака напомня на всички нас колко важно е личното здраве и благоденствие да бъде основен приоритет", написаха още от финансовата корпорация.

Своите мисли и опит по отношение на психическото здраве на тенисистите изрази и другата от великите сестри Уилямс - Винъс.

"Аз лично съм се справяла с напрежението пред медиите, повтаряйки си, че нито един човек, който ми задава въпроси, не може и никога няма да може да играе толкова добре, колкото аз мога. И каквото и да каже или напише, той не може да се сравнява с мен. Това беше моят начин, но при всеки играч е различно", коментира бившата №1 в света.

Френският ветеран Гаел Монфис също изрази съчувствие към Наоми Осака.

"Ситуацията е много тежка за нея. Разбирам я, защото аз самият също съм страдал доста - призна 34-годишният бивш №6 в ранглистата. - Дори ми е трудно да си представя всичко, през което преминава, защото ми се струва, че натискът върху нея е огромен. Тя е много млада. Може би понякога искаме твърде много от нея... Нуждаем се от Наоми. Нуждаем се тя да бъде на своите 100%. Имаме нужда от нея обратно на корта, обратно на пресконференциите и обратно щастлива."

Още

Петима български тенисисти получиха покани за "София Оупън"

21.09.2021

145
Първата ни ракета обърна мач от 1:5 и 0:40 в III сет

18.09.2021

1007
Българин става най-младият тенисист в ранглистата на АТР

16.09.2021

ЯВОР ЕВТИМОВ

4841