Медия без
политическа реклама

НАП е започнала данъчна ревизия на всички депутати от ГЕРБ

Това е България на Радев - еднолична диктатура, възмути се Бойко Борисов на разходка в планината

20 Юни 2021
facebook
Бойко Борисов беше придружаван в планината от бившите си министри Николина Ангелкова (с шапката) и Младен Маринов (с тъмните очила).

Националната агенция по приходите (НАП) е започнала данъчна ревизия на всички депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов като част от дълга предизборна реч по време на разходка в планината.

Съпроводен от десетки активисти от младежките структури, бившият премиер се включи в поход по Вазовата екопътека в Стара планина. Събитието беше публично отразено чрез няколко включвания на живо във "Фейсбук", изпълнени с непринудени моменти, групови снимки и бурни аплодисменти за председателя. Той използва времето за почивка по дългия маршрут, за да се изкаже по всички злободневни теми.

Като част от словоизлиянието Борисов насочи мисълта си към новия шеф на НАП Румен Спецов, за когото има съмнения, че преди години е прехвърлил задлъжнялата си фирма на малоимотно лице и така е ощетил държавната хазна. По този повод бившият министър-председател заяви:

"Аз мислех, че те ще се поинтересуват, ще извикат Спецов. Да го разпитат къде е човекът, на който продаде фирмата. Издирваме го, издирва го цялата държава. Жив ли е, или го убиха?! Ако е скрит, къде са го скрили? Що го крият!? Нали, разбирате ли цялата наглост? Те са пуснали на Делян Добрев, на цялата ни парламентарна група данъчни проверки, а най-големия крадливец не го питат къде скри, уби... те са опасни хора! Що тоя човек не се показва? Щото им е интересно на медиите да отидат, да го видят как изглежда. С шест присъди! Да го питат Спецов: "Как намерихте този човек?" Там у гората, у шумата? У Драгоман? Т'ва не им е интересно... От 2009-а година! И то к'во правел Миро Найденов, за да ме оцапат и мене! Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. И аз се чудех откъде им идва на акъла да говорят за диктатори, за юмруци, за мутри... Ми те ги видяхте мутрите къде са. Нали? Те ги назначиха навсякъде."

Иначе Борисов продължи подетата от няколко дни линия да прехвърля отговорността за действията (и бездействието) на собствените си правителства през последното десетилетие към служебния кабинет на Румен Радев, управляващ държавата от 11 май, както и лично към държавния глава. Доскорошният премиер започна така:

"Докато другите се потапят от омраза... Представяте ли си какво щеше да е, ако нашите приятели от съседна Гърция... Завчера получиха близо 60 млрд. лева - 30 млрд. евро. А България не е получила. Нула. Ако управлявахме ние, на него ден - както винаги... Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел посещаваха Гърция, посещаваха България. Или първо щяха да дадат на гърците, или първо на българите. Ние представихме план за възстановяване. От злобата им и ината те го замразиха. Виждате, че няма. И докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, България още не си е предала плана. Това е България на Радев. На едноличната диктатура! Неслучайно журналистите ни питаха преди изборите, ако си спомняте: "Страх ли ви е от служебно правителство?" Откъде може да им дойде на акъла на журналистите такъв въпрос?! Значи те са знаели или са предчувствали, че единствената опозиция всъщност на това правителство е ГЕРБ. Единствената! Но това е жестоко - повторен шамар! Първият шамар - за ваксините. Виждате, в Русия мерките са натягат много. Помните, на нас ни казаха да купуваме руска ваксина. Нали помните? 17-18 хиляди са хората в Русия днеска. Вдигат се във Великобритания - около 10 000. Затягат мерките. Новите щамове идват. Ние имаме два милиона и седемстотин хиляди ваксини, подсигурени от нас. И то от цялата палитра! "Янсен", "Джонсън", "Пфайзер", "Астра" - който каквото иска! "Модерна". Те и това унищожиха. И докато другите си ползват парите, за да удържат, те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите."

Вътрешният министър Бойко Рашков е сигурен, че главният прокурор Иван Гешев ще се намеси в т. нар. канибалски скандал. Тази теза служебният вицепремиер разви при участието си в Неделя 150 по БНР.  "Главният прокурор ще се намеси и в този случай, сигурен съм.

След това Борисов премина на темата за "канибалския скандал", в който беше замесен покрай твърденията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков отпреди две седмици, че бившият премиер бил заплашвал бизнесмен как "семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо". Рашков заяви още, че Борисов ще бъде поканен да даде обяснения в полицията.

"Това, което инспирират в момента от 2009-а година... Това е просто истинска наглост. Първо има закон, избирателен. Второ, аз искам да отида... Въпреки че като кандидат-депутат, съгласно закона има още две седмици. Могат да ме викнат на 12-и, ако искат. Но министърът ми обявява, че ме призовава! Представяте ли си? И аз ще отида, да питам какво има от 2009-а година. Едно време, когато партията на Бойко Рашков управляваше и колите бяха жълто и синьо, ако си спомняте, казваха: "Влизаш в милицията жълт и излизаш син." Тази покана е да сплашат всичките вас. Като гледам, не ви е страх май?", обърна се Борисов към събралите се представители на МГЕРБ, които в един глас му отговориха: "Не ни е страх! Изобщо!"

На изпроводяк Бойко Борисов не пропусна да се самопохвали за международните успехи и лъскав имидж:

"Добре, милички! Няма от какво да се срамуваме! Направихме така, че цяла Европа - до един, всички лидери са били по няколко пъти в България. Аз съм единственият българин два пъти бил на камината в Белия дом - и при президент демократ, и при президент републиканец. От Берлин до Кремъл! От Лондон до Париж! В един ден ме приемаха президентът на Франция и премиерът им сутринта, а следобед - канцлерът на Германия и президентът на Германия. Как се прави това протоколно, знаете ли? Ако не те знаят на малко име и не си направил много?"

Когато се управлява със злоба и сляпа ярост, държавата се проваля.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, June 20, 2021

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Под паметника на Съветската армия имало зала

24 Март 2024

Демерджиев: С мигрантите влизат терористи и бивши военни

24 Март 2024

Мария Габриел се отказа от мандата

24 Март 2024

ГЕРБ отхвърли офертата на ПП-ДБ за кабинет с втория мандат

26 Март 2024

Потенциален служебен премиер изненадващо подаде оставка

27 Март 2024