Медия без
политическа реклама

Украйна извади Филип Киркоров от черния списък

27 Юни 2021
БГНЕС

Филип Киркоров – известният руски певец с български произход, бе заличен от черния списък на Министерството на  културата и информационната политика на Украйна, съобщи РИА Новости.

Преди 3 дни Киркоров бе включен в списъка на лицата, застрашаващи националната сигурност на Украйна и отсега нататък по украинската телевизия нямаше да се показват програми с негово участие.

Името на певеца бе включено в списъка по искане на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), изпратила писмо до министерството на 11 юни. Причините за това решение не са ясни, както и защо е изваден. 

Певецът стана 201-ият, включен в списъка. След последното му обновяване името на Киркоров вече не фигурира в него.

През август 2015 г. министерството публикува списък с дейци на културата, включително и от Русия, които представляват „заплаха за националната сигурност“ на Украйна. Сред тях са Олег Газманов, Валерия Перфилова, Сергей Пенкин, Александър Розенбаум и др., като списъкът се актуализира регулярно. 

Украйна обяви Филип Киркоров за „заплаха за националната сигурност“ и вкара руската попзвезда в черния списък на артисти, които са нежелани в страната. Съобщението се появи на сайта на Министерството на културата и информационната политика в страната.

 

Още по темата