Медия без
политическа реклама

Ким Чен Ун уволнява партийни служители заради коронакризата

30 Юни 2021
БГНЕС
Ким Чен Ун

По време на заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската работническа партия лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е обвинил висши служители в създаване на "огромна криза" заради некомпетентност, безотговорност и пасивност при планирането и изпълнението на анти-COVID мерки, съобщават държавните медии, предаде Sky News. По време на срещата той също така е уволнил няколко членове на Политбюро и държавни служители.

Севернокорейският лидер е казал, че "висши служители, отговарящи за важни държавни дела, са пренебрегнали изпълнението на решения на партията за предприемане на организационни, институционални, материални, научни и технологични мерки, както се изисква от държавната кампания за предотвратяване на епидемията от COVID-19". Това е довело до криза в ''сигурността на държавата и безопасността на хората, както и до тежки последици".

Северна Корея не е регистрирала официално нито един случай на COVID-19, въпреки че твърдението, че в страната опасната болест не съществува е поставено под съмнение от международната общност.

Миналата година Ким Чен Ун наложи строги антивирусни мерки, включително затваряне на граници и ограничаване на пътуванията в рамките на страната.

Още по темата