Quantcast
Няма оцелели от падналия пътнически самолет във водите край Камчатка | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Няма оцелели от падналия пътнически самолет във водите край Камчатка

22-ма пасажери и шестима души екипаж са били на борда на разбилия се Ан-26
Обновена
2 298
 БНР

Открити са отломки от руския пътнически самолет Ан-26, който по-рано днес изчезна от радарите в района на полуостров Камчатка, съобщи ТАСС. Няма оцелели сред 28-те души на борда - 22-ма пасажери и шестима души екипаж, предадоха информационните агенции "Интерфакс" и РИА Новости, цитирайки членове на спасителните екипи на място.

Самолетът, изпълнявал полет от Петропавловск-Камчатксий до Палана, най-вероятно е паднал в морето при опит за кацане, съобщи регионалната служба на Министерството на извънредните ситуации. Сред пътувалите е бил и кметът на Палана (3000 души население) Олга Мохирева.

От министерството добавиха, че останките са открити на около 4 км от летището, в крайбрежна зона. Според спасителните екипи отломките са паднали в Охотско море, след като самолетът се е ударил в скала, предаде БНР. По-рано бе съобщено, че оперативната дежурна смяна на Центъра за управление при кризисни ситуации е получила информация, че самолет Ан-26 не е осъществил връзка в указаното време.

Според една от първите версии на службите за спешна помощ машината може да е паднала в морето заради грешка на пилота при лоша видимост. Камчатските власти обаче съобщиха, че самолетът е захождал за кацане откъм сушата, а не откъм морето.

Води се разследване дали са били нарушени правилата за безопасност на движението. Самолетът Ан-26, собственост на Камчатските авиолинии, бил с валиден сертификат за изправност. От регионалната авиокомпания съобщиха още, че екипажът е преминал задължителната проверка преди полета.

Ключови думи:

Камчатка, самолет, Ан-26

Още

Самолет с парашутисти се разби в Русия

10.10.2021

2455
Осем души загинаха при самолетна катастрофа в Милано

04.10.2021

Обновена

2817
Военният министър: Черната кутия на падналия МиГ-29 е разчетена

16.09.2021

Обновена

5319