Quantcast
Извършен е опит за убийството на свидетел по делото Килърите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Извършен е опит за убийството на свидетел по делото Килърите

Неизвестен е открил стрелба по него рано тази сутрин
Обновена
4 174
 Илияна Кирилова

Неизвестен е открил стрелба рано тази сутрин по един от ключовите свидетели по делото „Килърите“ Цончо Ненов, предава БНР.

Инцидентът е станал в Горна Оряховица около 7,30 часа.  По колата на мъжа е открита стрелба, той обаче е успял да избяга с автомобила си и е невредим. 

По първоначална информация стрелецът е бил сам, бил е облечен с черни дрехи и е причакал свидетелят по делото. Мястото е отцепено от полиция. 

Тепърва ще се разпитват свидетели на инцидента, ако има такива. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко по-късно и прокуратурата излезе с официално съобщение по случая. Според него около 7,30 ч. в РУ на МВР-Г.Оряховица е постъпил сигнал от Ц.Н., затова че срещу него и друго лице, намиращо се в  автомобила му, са произведени изстрели. Разследването е за опит за убийство и се води под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

"В хода на разследването се извършват действия по разследването с цел събиране и проверка на доказателства за изясняване на обстоятелствата, свързани с произшествието, предприети са и оперативно-издирвателни мероприятия. Изследват се всички възможни версии за мотивите и характера на посегателството", съобщават от държавното обвинение.

В края на декември 2017 г. Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца и Георги Вълев бяха осъдени окончателно да лежат доживот в затвора без право на замяна по т.нар. дело Килърите. Те бяха признати за виновни по обвинението, че са участвали  в две поръчкови убийства – на адвокат и на бизнесмен. Тримата бяха признати за виновни за убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев през 2009 г. Самите те не се признават за виновни и твърдят, че нямат нищо общо с престъпленията, за които ги обвинява прокуратурата и обявява за виновни съдът.

 

Още

Гриша Ганчев е оправдан и на втора инстанция по захарното дело

28.01.2022

1087
Съдът отново върна на прокуратурата делото за катастрофата край Своге

25.01.2022

423
Обвиненият за смъртта на М. Цветков се оплака от полицейски тормоз

21.01.2022

3107