Quantcast
Според Израел Иран е близо до създаване на ядрено оръжие | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Според Израел Иран е близо до създаване на ядрено оръжие

709
 БГНЕС
Министърът на отбраната на Израел Бени Ганц.

Иран ще се приближи до ядрено оръжие в рамките на 10 седмици, каза министърът на отбраната на Израел Бени Ганц пред дипломати от страните членки на Съвета за сигурност на ООН, съобщи в. ''Джерусалем пост'', предава БГНЕС.

''Иран нарушава всички насоки, определени в ядреното споразумение и е само на около 10 седмици от закупуването на оръжейни материали, необходими за ядрено оръжие'', предупреди Ганц. Според него светът трябва да приложи икономически санкции и да предприеме оперативни действия срещу иранския корпус на гвардейците на ислямската революция.

През последните седмици висши израелски представители, включително премиерът Нафтали Бенет, външният министър Яир Лапид и Бени Ганц изразиха тревога пред САЩ и други страни, че Иран се възползва от дълга пауза в преговорите за връщане към ядрената сделка (JCPOA), за да напредне ядрената програма на Техеран . Преговорите са в застой от юни, а режимът в Техеран казва, че те няма да започнат отново поне докато новият президент Ебрахим Раиси не сформира ново правителство по - късно този месец.

 

Ключови думи:

Израел, Иран, ядрена сделка

Още

Тел Авив изпревари Хонконг и Париж като най-скъп град за живеене

01.12.2021

509
Атомната агенция на ООН започва преговори с Иран

23.11.2021

148
Израел разби най-голямата мрежа за трафик на оръжия

09.11.2021

1177