Медия без
политическа реклама

Ясен Петров обяви първите 6 национали за мача с еврошампиона

Сред повиканите от чужбина липсват Андрей Гълъбинов, Кристиян Димитров и Божидар Краев

16 Авг. 2021
ЕПА/БГНЕС
Ясен Петров

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров обяви футболистите, играещи в чужбина, на които ще разчита за предстоящите три мача в началото на септември. На 2.IX тимът ни ще гостува във Флоренция срещу Италия в квалификационен мач за Мондиал 2022, като за домакините това ще бъде първи мач след спечелването на европейската титла. На 5.IX следва още една квалификация - срещу Литва в София, а на 8.IX националите приемат на ст. "Васил Левски" тима на Грузия в контрола.

В сравнение с предишната серия от мачове (контролите срещу Словакия, Русия и Франция) Петров е добавил две нови имена - капитанът Георги Костадинов ("Арсенал", Тула), който в началото на юни бе контузен, а също демонстриращият добра форма в "Серкъл Брюж" Димитър Велковски. Тук е и халфът Илиан Илиев-младши, който преди един месец премина от "Черно море" в "Аполон" (Лимасол) и така вече е в списъка с "легионерите".

Липсват обаче петима други. Сред тях е Андрей Гълъбинов, който все още е без отбор, след като изтече договорът му със "Специя". Заради липса на игрова практика отсъстват играещите в Унгария Антонио Вутов ("Мезьокьовешд") и Янис Карабельов ("Кишварда"). По същата причина липсва Кристиян Димитров ("Хайдук", Сплит). Аут от списъка е и Божидар Краев, който е собственост на "Мидтийланд", но не е играл в официален мач от загубата с 0:3 от Франция на 8 юни и още не е ясно дали ще остане при датчаните или отново ще бъде преотстъпен.

До края на следващата седмица Ясен Петров ще обяви и избраниците си от българското първенство.

 

СПИСЪКЪТ НА ИГРАЕЩИТЕ В ЧУЖБИНА

Димитър Велковски ("Серкъл Брюж", Бел), Петко Христов ("Специя", Ит), Васил Божиков ("Слован", Слвк), Кристиян Малинов ("Льовен", Бел), Илиан Илиев ("Аполон", Кип), Георги Костадинов ("Арсенал", Рус).

Още по темата