Медия без
политическа реклама

Григор Димитров: Да започваме, готов съм да дам всичко от себе си

Двамата български топтенисисти илизат на корта тази вечер за старта на US Open

30 Авг. 2021
Instagram

Часове преди началото на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк Григор Димитров надъха себе си и феновете с публикация в "Инстаграм".

"Да започваме, готов съм да дам всичко от себе си на US Open тази година", написа 30-годишният българин в социалната мрежа, споделяйки своя снимка в Голямата ябълка.

Първата ни ракета (№18 в света) е поставен под №15 в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем. В I кръг негов съперник ще е участващият с "уайлд кард" представител на домакините Сам Рифис (№542 в ранглистата).

Двубоят между Димитров и 22-годишния американец е трети в днешната програма на корт №5 в комплекса "Флашинг Медоус" и се очаква да започне около 21:30 ч. наше време.

Горе-долу по същото време (около 22:00 ч.) на корт №7 би трябвало да излезе Цветана Пиронкова за своя мач срещу поставената под №25 в женската схема Даря Касаткина (Рус).

Третата българска представителка в Ню Йорк тази година - влязлата като "щастлива губеща" от квалификациите Виктория Томова, ще започне своето участие утре. На старта тя ще се изправи срещу Лорън Дейвис (САЩ).

В навечерието на US Open Григор даде нетрадиционно интервю пред официалния сайт на мъжката профсионална асоциация - ATPtour.com. Темата бе "мода и дизайн", а българинът бе избран за събеседник заради своя имидж на един от най-стилните играчи в тура.

"Мисля, че през годините постоянно съм променял по малко стила си. Винаги опитвам да обличам нещо, което не е задължително да ми отива или непременно да отразява същността ми. Следвам тенденциите, каквито и да са те", разкри хасковлията.

Още по темата