Quantcast
Сакскобургготски: Дал съм живота си за България | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Сакскобургготски: Дал съм живота си за България

"Като му дойде времето, ще коментирам решението на съда в Страсбург", заяви експремиерът
5 503
 Снимка: Архив

Симеон Сакскобургготски се опита да направи коментар на решението на Страсбург по делото, по което той осъди България заради незаконен мораториум върху горите му, като едновременно обяви, че изказванията по неговите действия са неправилни, а пък ще се произнесе по съдебното решение, като му дойде времето.

"Едно нещо е да се защитава на човек и да държи на правото, а друго е да съди България и никой да не си позволява такава работа, защото ако някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз. Така че, да не бързат веднага с такива намерения и изказвания. А, като му дойде времето, ще се произнеса и за решението",  каза той, цитиран от Нова тв.

"Защото това са 52 страници, 12 години са проверили всичко това съда в Страсбург, така че ще трябва вече да се обсъди и както самият съд предлага - 6-месечен период, за да се договорим с държавата. Но, намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи", добави още Сакскобургготски.

 

В коментар на политическата ситуация у нас и предстоящите трети избори за парламент бившият премиер заяви: "Нормално е след избори да има правителство. И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да постъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички"

Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко. Това заяви Симеон Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос след освещаването на дворцовия параклис във Врана днес.

 

Още

Транс жена осъди България в Страсбург заради съдебен отказ за пола ѝ
Компенсациите за скъпия ток ще продължат до края на годината

28.09.2022

511
Страсбург осъди България заради отнемането на лиценза на КТБ

30.08.2022

2276