Quantcast
Няма теч на потребителски данни след срива на Facebook | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Технологии

Няма теч на потребителски данни след срива на Facebook

Обновена
1 310
 TWITTER

Facebook съобщи, че няма теч на потребителски данни след мащабния срив на мрежата късно в понеделник, който продължи и тази нощ, предаде БГНЕС.

''Нямаме доказателства, че има теч на потребителските данни в резултат на срива'', се казва в съобщение на главния офис на мрежата в Калифорния. ''Нашите инженери установиха, че промените в конфигурацията на основните рутери, отговорни за координирането на мрежовия трафик между центровете за данни, са довели до нарушаване на комуникацията между рутерите'', съобщават още от офиса на компанията. 

Facebook, Instagram и WhatsApp възстановиха работа след шестчасов срив. Безпрецедентното прекъсване на достъпа до трите платформи, които са  собственост на Facebook, предизвика хаос и създаде проблеми на много хора по целия свят. 

Прекъсвания на достъпа до отделни уебсайтове и приложения с различен мащаб и продължителност се случват често, но глобални сривове, при това за часове, са рядкост. 

Състоянието на собственика на Facebook Марк Зукърбърг се е стопило с повече от 6 милиарда долара само за няколко часа заради спад в цената на акциите на компанията на борсата.

"Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger се връщат на линия сега. Съжалявам за прекъсването днес - знам колко много разчитате на услугите ни, за да останете свързани с хората, на които държите", написа Зукърбърг.

Сривът на Facebook стана обект на множество шеги в конкурентната социална мрежа Twitter, където засегнатите потребители се прехвърлиха за информация.

 

Ключови думи:

Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, срив

Още

''Газпром'' отчете срив на износа на газ

01.11.2022

4238
1 млн. потребители на Фейсбук са с откраднати пароли

07.10.2022

3086
Ирландия глобява Instagram с рекордните 405 млн. евро

07.09.2022

1097