Quantcast
Русия прекратява работата си с НАТО | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Русия прекратява работата си с НАТО

5 461
 Pixabay

Русия преустановява работата на постоянната си мисия в НАТО от началото на ноември, предава информационна агенция ТАСС. Новината идва след решението на Северноатлантическия алианс да отнеме акредитацията на осем служители от руската постоянна мисия, обяви днес на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров.

''В резултат на целенасочените стъпки от страна на НАТО ние установихме, че нямаме подходящите условия за елементарна дипломатическа дейност и в отговор на действията на НАТО спираме работата на постоянната си мисия, включително работата на главния военен представител. Това ще се случи вероятно от 1 ноември или може би след още няколко дни", каза Лавров. Той допълни, че дейността на информационното бюро на НАТО в Москва също се прекратява. "Днес обявихме тази ответна стъпка. Международният секретариат на НАТО вече е уведомен", каза той.

 

''Сега'' припомня:

В началото на октомври НАТО реши да намали руската мисия и осем дипломати бяха изгонени в отговор на подозрения за враждебни дейности, съобщи РИА Новости. "НАТО реши да намали наполовина мисията на Русия към алианса в отговор на предполагаемите вражески действия на Русия, включително убийства и шпионаж. Осем дипломати, считани за скрити разузнавачи, ще бъдат помолени да напуснат", написа редакторът на Sky News Дебора Хейнс в Twitter.

Ключови думи:

НАТО, Русия, Сргей Лавров

Още

Кирил Петков: Ще се отбраняваме с части на българската армия

26.01.2022

Обновена

4869
Вместо Украйна Москва атакува Австралия

26.01.2022

5504
В Украйна са разочаровани от Германия и разчитат на САЩ и НАТО

26.01.2022

984