Медия без
политическа реклама

"Барселона" изстрада първата си победа в Шампионската лига

Кристиано Роналдо завърши впечатляващ обрат за "Манчестър Юн" от 0:2 срещу "Аталанта"

20 Окт. 2021Обновена
ЕПА/БГНЕС
Жерар Пике е разперил ръце след гола си срещу "Динамо" (Киев), оказал се победен за "Барселона".

"Барселона" продължи да излиза, макар и много трудно от дупката, в която бе попаднал отборът от началото на сезона след напускането на суперзвездата Лионел Меси. Каталунците спечелиха с минималното 1:0 домакинството си срещу "Динамо" (Киев) в двубой от група Е на Шампионската лига.

Това бе и първата победа за "Барса" в тазгодишната надпревара, както и първа след пет поредни мача без успех в турнира изобщо (4 загуби, 1 равенство). Героят за домакините бе 34-годишният защитник Жерар Пике, който в 36-ата мин. засече подаване на Жорди Алба, за когото това бе асистенция №100 в досегашната му кариера. Пике пък се изравни с най-резултатния защитник в историята на Шампионската лига - Роберто Карлуш, като и двамата имат по 16 попадения.

През първото полувреме нидерландецът Люк де Йонг пропусна три много изгодни положения за "Барселона", което провокира треньора на "Барселона" Роналд Куман да смени сънародника си на почивката. Опасни удари отправи и Филипе Коутиньо. След почивката обаче домакините видимо отпаднаха физически и се затвърди усещането, че тимът е много далеч от най-добрите си времена.

В друг ранен мач "Ред Бул Залцбург" спечели с 3:1 срещу гостуващия "Волфсбург" в група G и увеличи чувствително шансовете си за класиране на 1/8-финалите. 19-годишният младежки национал на Германия Карим Адейеми откри още в 3-ата мин. за австрийците. Лукас Нмеча изравни в 15-ата мин., но тимът от Залцбург затвърди превъзходството си след две попадения на швейцарския талант Ноа Окафор (21 г.), който бе точен в 65-ата и 77-ата мин.

Най-интересният двубой за вечерта определено бе на ст. "Олд Трафорд", където домакините от "Манчестър Юн" успяха да се отърсят от шока да губят в резултата с 0:2 и спечелиха с 3:2 срещу "Аталанта". Кристиано Роналдо отново се превърна в герой за тима си, след като в 81-ата мин. засече с глава центриране на Люк Шоу. Така португалецът спомогна да се свали напрежението, което тегнеше над мениджъра на тима Оле Гунар Солскяер заради слабите резултати напоследък. Дори и този мач предвещаваше да бъде неуспешен за "Юнайтед", след като тимът губеше с 0:2 до 53-ата мин. Точни за гостите бяха Марио Пашалич (15) и Мерих Демирал (29), а "Манчестър Юн" показа много неубедителен футбол до почивката. Домакините обаче наложиха мощен натиск още от началото на втората част и в 53-ата мин. Маркъс Рашфорд се възползва от чудесен пас на Бруно Фернандеш и намали. Централният защитник Хари Магуайър изравни в 75-ата мин., а само 6 минути по-късно Кристиано Роналдо хвърли феновете по трибуните в екстаз.

С два гола на Лерой Сане пък "Байерн" разгроми с 4:0 като гост "Бенфика" в група Е. В Лисабон попаденията паднаха само за 12 минути, при това към края на втората част. Сане се разписа в 70-ата и 85-ата мин. Между тези два гола Евертон ("Бенфика") си вкара в собствената врата, а Роберт Левандовски записа "дежурното" си попадение в 82-ата мин. 

 

ШАМПИОНСКА ЛИГА 2021/2022, III КРЪГ

ГРУПА E

"Барселона" - "Динамо" (Киев) 1:0 (Пике 36)

"Бенфика" - "Байерн" 0:4 (Сане 70, 85, Евертон 80-авт, Левандовски 82)

Класиране: 1. Байерн (9 т.); 2. "Бенфика" (4 т.); 3. "Барселона" (3 т.); 4. "Динамо" (1 т.).

 

ГРУПА F

"Манчестър Юн" - "Аталанта" 3:2 (Рашфорд 53, Магуайър 75, Роналдо 81; Пашалич 15, Демирал 29)

"Йънг Бойс" - "Виляреал" 1:4 (Елиа 77; Пино 6, Г. Морено 16, А. Морено 88, Чуквуезе 90)

Класиране: 1. "Манчестър Юн" (6 т.); 2. "Аталанта" (4 т.); 3. "Виляреал" (4 т.); 4. "Йънг Бойс" (3 т.)

 

ГРУПА G

"Ред Бул Залцбург" - "Волфсбург" 3:1 (Адейеми 3, Окафор 65, 77; Нмеча 15)

"Лил" - "Севиля" 0:0 

Класиране: 1. "Залцбург" (7 т.); 2. "Севиля" (3 т.); 3. "Лил" (2 т.); 4. "Волфсбург" (2 т.).

 

ГРУПА H

"Челси" - "Малмьо" 4:0 (Кристенсен 9, Жоржиньо 21-д, 57-д, Хаверц 48)

"Зенит" - "Ювентус" 0:1 (Кулушевски 86)

Класиране: 1. "Ювентус" (9 т.); 2. "Челси" (6 т.); 3. "Зенит" (3 т.); 4. "Малмьо" (0 т.)

Още по темата