Quantcast
Германия спря сертифицирането на „Северен поток-2“ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Германия спря сертифицирането на „Северен поток-2“

4 330
 ЕПА/БГНЕС

Германският регулаторен орган спря сертифицирането на Nord Stream 2 AG като независим оператор на газопровода "Северен поток-2". Федералната мрежова агенция е преустановила сертифицирането поради правни и организационни проблеми. Това се казва в изявление, публикувано от регулатора днес, предава БГНЕС.

"След преглед на документите агенцията стигна до заключението, че сертифицирането на оператора на газопровода "Северен поток-2" може да бъде разгледано само ако операторът има правна форма съгласно германското законодателство", се казва в изявлението. "Процесът на сертифициране ще бъде възобновен, когато операторът със седалище в Цуг, Швейцария, прехвърли основния капитал, свързан с тръбопровода, на германско дъщерно дружество", заяви регулаторът.

"Северен поток-2" минава от руския бряг през Балтийско море до Германия и се състои от две тръби с общ капацитет 55 милиарда кубически метра газ годишно. Изграждането му е завършено в началото на септември. СеПо-рано германското министерство на икономиката съобщи на РИА Новости, че е завършило анализа на сигурността на доставките в рамките на процедурата за сертифициране на "Северен поток-2" и го е представило на Федералната мрежова агенция. В анализа се казва, че издаването на сертификата не застрашава сигурността на доставките на газ за Германия и Европейския съюз. 

Още

Грушко: България е върху костите на руски войници и не е заплашена

17.01.2022

9933
НАТО няма да изтегли войските си от България в угода на Русия

17.01.2022

5416
Гърция от днес глобява за отказ от ваксинация

17.01.2022

1734