Медия без
политическа реклама

Българският шампион бе разгромен на старта в гр. D

25 Ноем. 2021
CEV
Треньорът на "Марица" Борислав Крачанов (вляво) гледа с надежда дали двойният блок на Силвана Чаушева (№18) и Дима Ушева (№12) ще успее да спре поредната атака на Анхела Лейва, забила общо 18 т. за "Безие".

С тежка загуба започна тазгодишното участие на "Марица" (Пловдив) в Шампионската лига по волейбол за жени. В откриващата среща от група D първенецът на България бе разгромен с 0:3 (-21, -20, -16) като гост на френския вицешампион "Безие" в едноименния южен град на Средиземно море.

Двубоят в зала "Арена Нарбон" бе равностоен само до средата на първата част. След това домакините наложиха своя ритъм на игра и не позволиха на "жълто-сините" да се държат близо в резултата.

За най-полезен играч (MVP) в мача бе избрана посрещачката на френския тим Анхела Лейва, която стана топреализатор с 18 т. (1 блок). Диагоналът Бианка Куньо добави 11 т. за успеха на "Безие".

Най-резултатна за "Марица" бе Силвана Чаушева с 12 т., а Симона Димитрова завърши с 11 т. (2 аса, 2 блока).

Така не се сбъднаха надеждите на 26-годишния треньор на пловдивчанки Борислав Крачанов, който преди двубоя заяви:

"Очакванията са да играем добър волейбол и да покажем, че мястото ни е на европейската сцена. От началото на сезона "Безие" показва по-колеблив волейбол. Надявам се ние да успеем да се възползваме от техните слабости и да сложим край на негативната серия при гостуванията във Франция. Свършихме доста работа с щаба през последните седмици и разучихме техните силни и слаби страни."

След края на мача младият наставник коментира:

"За съжаление загубихме. Не успяхме да издържим на посрещане в средата на геймовете основно и се видя липса на концентрация на фаза блок защита. Отборът на "Безие" показа едно по-различно лице от това, което ние бяхме анализирали. От началото на сезона са изиграли 10 oспорвани мача, а ние имахме само три двубоя и ги взехме без проблем. За съжаление българското първенство е по-слабо и не можем да кажем където точно се намираме преди срещите от Шампионската лига."

В следващия кръг от Шампионската лига маричанки ще домакинстват на 8 декември в зала "Колодрума" срещу турския гранд "Фенербахче Опет" (Истанбул).

Interview with Maritza Plovdiv's coach Borislav Krachanov after first match in Champions League against Beziers

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?