Quantcast
БФС опитва да парира Бербатов с нова контрадекларация | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

БФС опитва да парира Бербатов с нова контрадекларация

"Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас", закани се опозиционерът
1 615
 СПОРТАЛ
Димитър Бербатов говори пред медиите след вчерашната си среща с деца от школата на "ЦСКА-София".

Събираната от опозицията нова подписка сред клубовете е накарала ръководството на БФС да задвижи отново познати лостове и да опита да предотврати нови избори за президент. Димитър Бербатов, който на конгреса на 12 октомври остана на 11 гласа след Борислав Михайлов, обясни, че футболният съюз е пуснал подписка сред клубовете, която е срещу жалбите, пуснати от недоволни клубове заради решенията на форума.

"БФС задължава клубовете да подпишат декларация, чрез която ги задължава да се оттеглят от обжалването на решенията на конгреса през октомври. Тези декларации се разпространяват в момента. БФС измами и не си спази устава на конгреса, защото трябваше да има балотаж. Сега обаче им казва: "Отказвайте се от това обжалване. Ние ви измамихме, но ще си продължим, вярвайте ни". Всеки клуб си има правото на глас и никой не е способен да разпорежда кой какво решение да взима. Ръководството на БФС се страхува, че съдът ще отсъди в полза на справедливостта, както е било досега. Видяхте какви разминавания има и клубовете решиха да обжалват. БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март... От БФС очаквам нови опити за запазване на статуквото чрез заплахи. Пак има подтикване, притискане: "Вземи тези топки, тази екипировка, пък после гласувай за нас". Нека изборът да премине през честен път - ако има балотаж, да се състои", коментира Бербатов. Той допълни, че няма шанс конгрес през март да не се проведе, тъй като на него трябва да се гласува бюджета на БФС за 2022 г.

В момента екипът на Бербатов съдейства на клубовете за подписка, в която се настоява в дневния ред да бъде включена и точка за избор на президент. "Подписката за изборен Конгрес върви добре. Те ще се опитат да я премахнат, но на тази дата им свършва мандатът. Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Самите клубове останаха разочаровани от конгреса и провеждането му, нямаше балотаж", каза Бербатов.

Инициираната от БФС подписка срещу обжалванията прилича много на методите, приложени през пролетта на т.г. Тогава "Сега" пръв съобщи за подписка срещу провеждането на извънреден конгрес на футболния съюз, насрочен от Изпълкома за 25 юни. По-късно той така или иначе бе отменен, след като Борислав Михайлов оттегли оставката си.

Бербатов отново не пропусна да критикува остро Михайлов. Този път на прицел бяха високите оценки, които президентът на футболния съюз си постави за предишния мандат. Дни преди конгреса на 12 октомври той си писа шестици за прозрачност и липса на корупция в българския футбол. "Моята оценката на БФС... Трябва да сложим двойки на много места. В по-голямо количество са двойките, може да има и тройки някъде, но не са много. Да си слагаш шестици навсякъде обаче не е добре. Сега е лесно да критикувам, защото съм в опозиция. Като застана от другата страна, критиките ще летят към мен и моя екип, но това е риск, който всички дружно сме поели", каза още Бербатов. Той отново не пропусна да подчертае, че има разминавания в протокола от конгреса, като най-сериозното е липсата на думите на водещия на конгреса Камен Костадинов, че за избирането на нов президент са нужни 242 гласа. Борислав Михайлов бе избран с 241 гласа.

 

Още

ПЪРВА ЛИГА, VI КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

14.08.2022

Обновена

765
"Аякс" забрани на феновете да молят за фланелки

14.08.2022

343
"Левски" поиска официално от УЕФА реваншът с "Хамрун" да се преиграе

13.08.2022

4527