Медия без
политическа реклама

Стойчо Младенов видя корупция при някои титли на „Лудогорец”

10-ата победа на "ЦСКА-София" бе с цената на две жертви

02 Дек. 2021
СПОРТАЛ
Георги Йомов е понесъл на гръб Жорди Кайседо след гола на еквадореца срещу "Локомотив 1929" (Сф), а по-късно българският национал сам вкара и оформи крайния резултат.

Първите титли на "Лудогорец" са били спечелени по нечестен начин. Това заяви треньорът на "ЦСКА-София" Стойчо Младенов след успеха с 2:0 над "Локомотив 1929" (Сф). Той обяви също, че държавата се отнася тенденциозно срещу клуба му и толерира "Левски".

"Вече 20 години се борим за нов стадион. Само за стадион плачем. Колко пъти сме се срещали с Министерството на спорта? Само лъжи, лъжи, лъжи от страна на правителството. На комшиите - на "Левски" може да им се помага и да им се направи стадион, а от нас само се цица. Ние сме най-успешният български клуб. "Лудогорец" се появиха преди 10 години. Поздравления! Но по кой начин станаха шампиони?! Как постигнаха първите титли?! Нека анализираме. Върнете записите, вижте как някои играха с юношите. Корупция се нарича. Къде беше Боби Михайлов да реагира – големият вожд на българския футбол?! Докога футболът ще крета?! Това не е футболът, който трябва да има България, разберете го", каза Младенов.

Иначе това бе 10-ата шампионатна победа през настоящия сезон. След последния мач от XVII кръг воденият от Стойчо Младенов тим запази разликата от 7 точки след лидера "Лудогорец" (39 т.), като "ЦСКА-София" има и мач по-малко от разградчани.

Успехът срещу "Локомотив 1929" обаче не бе лесен. В 42-ата мин. топката се удари в десния страничен стълб на "железничарите" след центриране на Тибо Вион и рикошет. В 44-ата мин. пък Йоан Баи ("ЦСКА-София") вкара гол, който обаче беше отменен след разглеждане с VAR, заради игра с ръка на Жорди Кайседо. Последният обаче успя да поведе с редовно попадение. Еквадорецът се разписа за 1:0 в 47-ата мин. отблизо, след като Георги Йомов му поднесе топката "на тепсия". Това бе деветият гол на Кайседо в първенството, с което той оглавява класирането при голмайсторите, заедно с Пиерос Сотириу ("Лудогорец").

До края бе отменено и попадение на "Локомотив 1929" - в 71-ата мин. на Александър Александров, но при ситуацията бе отсъдена засада. В даденото от рефера Станимир Тренчев продължение пък Йомов оформи крайния резултат след пас отдясно на Баи - 2:0.

Успехът на "ЦСКА-София" обаче бе помрачен от нови две контузии в тима. Още в 4-ата мин. Федерико Варела бе сменен заради разтежение, а малко преди почивката се контузи и Амос Юга.

Стойчо Младенов коментира за самия мач така: "Мисля, че днес тръгнахме колебливо. Първото полувреме "Локомотив" накъсваше играта, а съдията ги улесни да се търкалят по терена, за да нямаме по-агресивна и скоростна игра. Не, че не знаем от години каква е тенденцията срещу ЦСКА. Леко ни хапят, картонче тук, картонче там. Дузпа срещу Кери не се свири. Тук има тенденция, нека феновете да знаят кой беше на ВАР-а. Кабаков, Тъпаков, не знам... Тоя същият, който свири и срещу "Лудогорец". Защо не погледна? Защо не го направи? Ще ги предупредя, да спрат. След 5 месеца по друг начин ще си говорим с тях. Не всеки обича и иска да играе на празен стадион. Тази игра е за феновете. Ние имаме задача, запланували сме какво трябва да правим следващите две години, а виждаме шепа фенове. Не се гради така отбор. Имаме нужда от подкрепа. В края на шампионата ще решаваме кой да махаме, кой да взимаме."

"Локомотив 1929" Иван Колев пък заяви: "Имахме 3-4 чудесни възможности да изскочим зад защитата на ЦСКА, но не успяхме, за което съжалявам. Честно казано и аз не успях добре да видя нещата при първия гол. Стана изключително бързо. Пробив в центъра на защитата ни, което е недопустимо. Ще вземем мерки.Като играем срещу отбори като "Лудогорец" и ЦСКА това е като Давид срещу Голиат. Най-важното е да играем с достойнство. Ние добре разбираме какъв отбор сме. Откъде идваме и какво се опитваме да направим.Бяхме близко в няколко мача до победите и равенствата, но не успяхме. Това трябва повече да ни амбицира".

 

Още по темата