Медия без
политическа реклама

Мъжът, задържан с граната, е обвинен в хулиганство и освободен

Той се оказа бивш военен и е пуснат от ареста дори без мярка за неотклонение

01 Яну. 2022Обновена
Снимки Нова ТВ
Гранатата, която по неофициална информация от полицията, е учебна и не е опасна.

53-годишният мъж, който беше арестуван с граната на пл. „Княз Александър I" в София часове преди новогодишната нощ, се оказа бивш военен. Той беше обвинен за хулиганство от Софийската районна прокуратура, но веднага след това е бил освободен от ареста дори без никаква мярка за неотклонение, предава Нова тв. По случая обаче продължават процесуално-следствени действия, ще се назначат и експертизи по делото.

Мъжът, който е от Асеновград, бил привърженик на „Възраждане". Задържаната с него жена е член на тази партия. По информация на БНТ мъжът имал антиваксърски убеждения.

В автомобила им, който беше открит часове след инцидента на площада, на паркинг в столичния квартал "Дружба", били намерени черна тактическа жилетка с два пистолета. Според двамата пистолетите са реплики. Дали обаче това е така тепърва ще се установява от експертизи. Открити били и ръчен електрошок, 4 броя ножове с остриета, повече от 6 сантиметра и една брадва.

Първоначално се твърдеше, че с действията си органите на реда били предотвратили възможен тежък инцидент в празничната нощ и че гранатата била бойна. Сега обаче се оказвало, че тя е учебна. Все пак предстояли експертизи на всичко намерено, за да се установи произхода и характера на откритото в мъжа и в автомобила.

Ключови думи:

граната, София

Още по темата