Медия без
политическа реклама

Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция

Той е поискал 58 000 паунда за ремонт на апартамента си от член от Консервативната партия

07 Яну. 2022
БГНЕС
Борис Джонсън е поискал 58 000 паунда за ремонт на апартамента си от член от Консервативната партия.

Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция, след като стана ясно, че е поискал пари за ремонт на апартамента си от член на Консервативната партия, като в замяна е обещал да организира голяма изложба, предаде в. "Гардиън".

В четвъртък бяха публикувани разговори, които министър-предстедателят и представителят на торите Дейвид Браунлоу са водили в WhatsApp. От съобщенията става ясно, че двамата са правили уговорки за ремонта, а  Джонсън е дал съгласието си за провеждане на ''грандиозна изложба'', свързана с Браунлоу, която така и не се е състояла. Браунлоу се е съгласил да даде на премиера сумата от 58 000 паунда за ремонт.

Джонсън се извини за това, че съобщенията не са били предоставени веднага на неговия независим съветник по етика Кристофър Гайдт, когато е започнало разследването на случая през пролетта на миналата година.

Попитан какъв е планът за изложбата, която е трябвало да бъде организирана от Джонсън, неговият говорител каза, че това е идея, която няма да се осъществи. Той добави, че вместо това тази година ще се проведе Festival UK, известен преди като Brexit Festival.

Още по темата